Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Hamis tiramisus pohárkrém

2024/03/28. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

hamis_4.jpgEgy igazán egyszerűen elkészíthető, mondhatni „megúszós” édességet ajánlok azoknak, akik szeretik a kényeztetést, de nem szeretnek sokat pepecselni a konyhában. Látványos, finom, és gyorsan elkészül. És hogy miért hamis? Nos azért, mert nincs benne babapiskóta vagy piskóta, sem mascarpone, de ízében, és küllemében hasonlít a tiramisura.

Hozzávalók kb. 4 db 2dl-es pohárra

  • 3 db közepes banán 
  • 15-20 dkg zabpehely (először 20 dkg-val készítettem, azzal kicsit nekem sűrű lett, de persze, ha valaki tömörebb állagot szeretne, akkor nyugodtan használjon 20 dkg-ot)
  • 2 dl kávé
  • 3 dkg kakaópor + egy kevés a szóráshoz
  • 25 dkg túró
  • 4-5 ek tejföl
  • kb 12 db édesítő (mindig olyat használok, amely nem tartalmaz aszpartámot), de természetesen lehet cukrot vagy nyírfacukrot/eritritet is beletenni
  • 0,3-dl víz

Elkészítés

A banánokat egy villával összetörjük, hozzátesszük a megőrölt zabpelyhet (ehhez a turmixgép őrlő részét szoktam használni), a kakaóport, majd a kávét, amelybe négy darab édesítő került.

Ezt a masszát összekeverjük, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Ezalatt összekeverjük a túrót a tejföllel, és hozzátesszük a kevés forró vízben feloldott édesítőt is (nyolc darabot használtam ehhez), majd egy botmixerrel szép krémesre, habosra keverjük.

hamis_1.jpg20 perc után kivesszük a hűtőből a masszát, és rétegezve a túrós krémmel pohárba tesszük, majd a tetejére szórunk egy kis kakaóport. Nagyon finom frissen is, de az ízek igazán egy nap után érnek össze, szóval érdemes egy nappal előbb elkészíteni.

Jó étvágyat hozzá!

hamis_5.jpgAhogy írtam is, ez egy „hamis” sütemény, úgyhogy azt gondoltam, hogy ehhez egy hamis, illúziókkal teli könyv dukál.  Ha nem mindig hiszel a saját szemednek, akkor feltétlen tedd próbára magadat a Fantasztikus illúziók című könyvvel, amely optikai illúziókkal, rejtvényekkel és fejtörőkkel szórakoztat és kalauzol el Titeket egy izgalmas világba, ahol semmi sem az, aminek látszik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr7118365225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása