Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához
- 17,5 dkg puha margarin
- 15 dkg eritrit (természetesen lehet készíteni cukorral is)
- 3 db tojás
- 15 dkg zabliszt
- 10 dkg mandulaliszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tk őrölt fahéj
- 4 ek tej/tejszín (opcionális)
- 4 ek mogyorókrém (ebből én a „mindenmentes” verziót használtam)
Elkészítés
A margarint, az eritritet/cukrot, a tojást, tejet, lisztet, sütőport és a fahéjat tegyük egy tálba és keverjük könnyűre. (Én úgy szoktam csinálni, hogy a lisztekhez hozzáteszem a sütőport és a fahéjat, azt jól átkeverem, így teszem a többi hozzávalóhoz.)
Tegyük a masszát a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd kanalazzunk rá kb. 4-5 ek mogyorókrémet, amelyet aztán laza mozdulatokkal keverjünk bele, így mindenhova jut a belőle.
Majd tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb 60-70 percig, de ne felejtsük el, hogy a sütési idő mindig sütőfüggő.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A sütemény egyik fő alapanyagáról, a mogyoróról nekem rögtön a mókus jutott eszembe. Erről az apró, kedves állatkáról rengeteg mese született, nekem az egyik személyes nagy kedvencem: Andreas H. Schmachtl : Mókus és Medve című mesekönyve, amelyben húsz vidám, kalandos történet olvasható erről a nem mindennapi barátságról.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.