Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Fahéjas-mogyorókrémes torta gluténmentesen

2024/04/06. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

fahejas_3.jpgHozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához

  • 17,5 dkg puha margarin
  • 15 dkg eritrit (természetesen lehet készíteni cukorral is)
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zabliszt
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 4 ek tej/tejszín (opcionális)
  • 4 ek mogyorókrém (ebből én a „mindenmentes” verziót használtam)

Elkészítés

A margarint, az eritritet/cukrot, a tojást, tejet,  lisztet, sütőport és a fahéjat tegyük egy tálba és keverjük könnyűre. (Én úgy szoktam csinálni, hogy a lisztekhez hozzáteszem a sütőport és a fahéjat, azt jól átkeverem,  így teszem a többi hozzávalóhoz.)

fahejas_4.jpgTegyük a masszát a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd kanalazzunk rá kb. 4-5 ek mogyorókrémet, amelyet aztán laza mozdulatokkal keverjünk bele, így mindenhova jut a belőle.

Majd tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb 60-70 percig, de ne felejtsük el, hogy a sütési idő mindig sütőfüggő.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

fahejas_5.jpgA sütemény egyik fő alapanyagáról, a mogyoróról nekem rögtön a mókus jutott eszembe. Erről az apró, kedves állatkáról rengeteg mese született, nekem az egyik személyes nagy kedvencem: Andreas H. Schmachtl : Mókus és Medve című mesekönyve, amelyben húsz vidám, kalandos történet olvasható erről a nem mindennapi barátságról. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr4618369121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása