Mint minden kevert sütemény, az alábbi recept is gyorsan és könnyen elkészíthető. Egy pár hozzávaló, egy kis keverés, és már mehet is a sütőbe. Egyszerűen nem lehet vele hibázni; a túró és a banán nagyon finom együtt, ráadásul gyors és egészséges is☺.
Hozzávalók egy 20*30-as tepsihez
- 25 dkg túró
- 4 tojás
- 12 dkg eritrit/nyírfacukor/cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (van olyan verzió, amely nyírfacukorral készül)
- 3 db banán
- 25 dkg lisztkeverék (8 dkg mandulaliszt, 12 dkg zabliszt, 5 dkg rizsliszt)
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kis citromlé (ízlés szerint a túróhoz, de akár el is hagyható)
- 12 dkg vaj
Elkészítés:
Egy tálban a tojásokkal elkeverjük a nyírfacukrot/eritiret/cukrot, hozzáadjuk a puha vajat, illetve a villával összetört banánt, túrót és az ízlés szerinti citromlevet. Egy másik edényben a lisztekhez hozzákeverjük a sütőport, majd hozzáöntjük a tojásos-túrós keverékhez. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és kb. 170-180 fokon 50-60 percig sütjük. Ne feledjük a sütési idő, mindig sütőfüggő, akkor jó, ha a teteje szép világosbarna színt kap, és a tészta nem ragad a tűpróbánál.
Jó étvágyat kívánunk!
A sütemény egyik fő hozzávalójáról a banánról nekem akarva-akaratlanul a majmok jutnak eszembe. De vajon mennyire ismerjük őket? Mit esznek, hogyan viselkednek a csapaton belül egymással, tényleg igaz, hogy fészket építenek?
Ha kíváncsi vagy rájuk, akkor feltétlen olvasd el Jill Tomlinson bájos illusztrációkkal tarkított mesekönyvét, amely A gorilla, aki olyan akart lenni, mint az apukája címet viseli.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.