A finom zamatos füge és a csokoládé találkozása egyszerűen mesés ebben az egészséges és gyorsan elkészíthető süteményben. Csodás állag, remek íz, és még egészséges is, kell ennél több☺?
Egy 2,5 dl-es bögrét használtam a hozzávalók kiméréséhez.
Hozzávalók:
(kb 25*20-as tepsihez)
- 12 db füge
- 2 db tojás
- kb 2 dl kókusztej
- 5 ek eritrit vagy nyírfacukor,
- 1 tk őrölt vanília
- 1/2 tk szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 1/2 bögre gesztenyeliszt
- 1/2 bögre kókuszlisz
- 1/2 bögre kakaópor (cukrozatlan)
- 1/4 bögre kókuszzsír (olvasztott)
Elkészítés:
A fügéket félbevágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (a félbevágott oldaluk nézzen felfelé). Kb 15-20 perc alatt 180 fokon süssük meg a gyümölcsöket. Hagyjuk őket kihűlni (az is jó ötlet, ha ezt a sütés előtti este csináljuk meg és a hűtőbe tesszük), majd tegyük bele egy aprítógépbe vagy turmixgépbe, tegyük hozzá a kókuszkrémet, a vaníliát, és keverjük össze a géppel.
Egy másik tálban a tojásokat keverjük ki az eritrittel, tegyük hozzá a liszteket (ha gondoljuk, a gesztenyelisztet akár szitálhatjuk is), a szódabikarbónát és a kakaóport, végül keverjük hozzá a kókuszzsírt.
A fenti két elegyet keverjük majd össze. Egy kellemes sűrű masszát fogunk kapni, amelyet simítsunk bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 fokon kb 40 perc alatt süssük készre, (ne felejtsük a sütési idő, mindig sütőfüggő).
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nekem a füge az egyik kedvenc gyümölcsöm, jóllehet az egyik mesében különösen nagy kalamajkát okoz ennek a gyümölcsnek az elfogyasztása. Kíváncsi vagy rá, hogy mit? Ha igen, akkor feltétlen olvasd le A kis Mukk történetét, amely Wilhelm Hauff egyik legismertebb meséje. Szegedi Katalin gyönyörű illusztrációi még varázslatosabbá teszik a történetet. Ki ne hagyd☺!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.