Egyszerűen elkészíthető, könnyű kis finomság, melyet a gesztenye finom aromája, a csokoládé édes selymessége, és a fahéj bódító illata jár át. Igazi vendégváró, zsúrra való csemege, nem lehet vele hibázni.
Hozzávalók:
- 3 nagy tojás
- 6-8 ek nyírfacukor/cukor
- 4 dkg vaj
- 25 dkg natúr gesztenyepüré (ha nem natúrt használunk, akkor nem is kell bele plusz cukor/nyírfacukor)
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg zabliszt
- 1-2 kk őrölt fahéj
A csokoládémázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 2 ek lekvár (bármilyen ízű, én leginkább szilvát, meggyet javallanék)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a nyírfacukorral/cukorral és a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd belereszeljük/morzsoljuk a gesztenyepürét, hozzáadjuk a sütőporral és fahéjjal elkevert zablisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük (kb. 20*30), elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült, kihűtjük és nagyobb pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle. Ha valaki édesebben szereti az életet, akkor csokimázat is tehet rá, melyhez a tejszínben felolvasztjuk az étcsokoládét, amit egy kis lekvárral tehetünk még pikánsabbá.
Jó étvágyat hozzá!
Mint látható igen egyszerűen tudtuk odavarázsolni a holdat a tányérunkra, na de vajon tényleg le tudjuk hozni az igazi Holdat?
Egy különös kisfiú egyszer ezt megpróbálta. Ha kíváncsi vagy, vajon sikerült-e neki, akkor feltétlen olvasd el Alice Briére-Haquet: Lehoznám neked a Holdat című kedves, szívhez szóló verses meséjét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.