Nincs is jobb, mint amikor a család apraja-nagyja együtt sürög-forog a konyhában, biztos vagyok benne, hogy az alábbi sütemény elkészítésénél is szívesen segédkeznek majd a gyerekek, főleg a korongok megformázásánál☺
Már rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy a sütemény - finoman szólva - nem szépségdíjas, de ezt jól ellensúlyozza az, hogy ízletes, egészséges és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók kb. 25-30 darabhoz (egy gáztepsi mennyiséghez)
- 2-3 db közepes banán
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg mandulaliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj (opcionális)
- 12 dkg eritrit/nyírfacukor/cukor
- 10-12 dkg puha kókuszzsír
- 3 db tojás
- 3-5 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A banánokat villával összenyomkodjuk, a száraz hozzávalókat (lisztek+szódabikarbóna+kakaópor+fahéj) egy tálban összekeverjük, egy másik tálban a tojásokhoz hozzákeverjük az eritritet/nyírfacukrot/cukrot. Majd az egészet egy tálban összekeverjük, diónyi golyócskákat formázunk belőle, kilapítjuk, és egy sütőpapírral bélelt gáztepsire helyezzük. 170-180 fokra előmelegített sütőben kb 40-45 percig sütjük. Ne felejtsük a sütési idő, mindig sütőfüggő!
Tálaláskor az igazán édesszájúak mogyorókrémmel vagy lekvárral is megkenhetik.
Jó étvágyat hozzá!
Mindig mondom, hogy a sütés-főzést nem lehet elég korán elkezdeni, így most egy olyan könyvet ajánlok, amelyet a gyerekek és a szülők közösen is használhatnak. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen lehet a helyesírás saláta, ha meg szeretnétek kóstolni a tavaszi krémálmot, a bananaládét, vagy a világ legfinomabb karamelles bonbonját, akkor ne habozzatok, lapozzátok fel Almuth Bartl: Csuda jó főzni című szakácskönyvét, amelyben a számtalan recept mellett, játékötleteket, valamint asztaldíszítési tippeket is találhattok.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.