A recept neve is árulkodó, bizony ennek a süteménynek az elkészítése nem kíván túl nagy erőfeszítést. Elég hozzá pár hozzávaló, nem kell nyújtani, dagasztani, keleszteni, csak önteni, szórni és keverni, és már mehet is a sütőbe.
Finom, édes, kényeztető lezárása egy hangulatos ebédnek.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt (én zab- és rizsliszt keverékét használtam, 15+10 dkg-ot)
- 15 dkg cukor/nyírfacukor (aki édesebben szereti, tehet bele többet is)
- 15-20 dkg meggy (vagy lecsepegtetett meggybefőtt)
- 4 dl tej
- 2 tojás
- 25 dkg túró
- 4 ek olaj
- 5-7 dkg margarin/vaj
- 1 csipet só
- ½ csomag sütőpor
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és 10 dkg cukorral/nyírfacukorral. Egy tepsit jó alaposan kikenünk margarinnal/vajjal (az oldalát is!), és a lisztes keverék felét beleszórjuk. Erre rámorzsoljuk a túrót és rátesszük a meggyet is.
A tejet a két tojással kikeverjük és hozzáteszünk még 5 dkg cukrot is, majd ezzel leöntjük a tepsi tartalmát, végül 4 ek olajjal megöntözzük. Előmelegített sütőben először magas fokozaton 10 percig, majd - az erősséget kissé lejjebb állítva - további 30 percig sütjük.
Ha valaki igazán édesszájú, akkor hintse meg porcukorral még azon melegében!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.