Hozzávalók:
- 4 darab főtt tojás
- 10 dkg ömlesztett sajt
- só, bors
- 1 kk.mustár
- 2+2 szelet főtt sonka
- 1 ek. tejföl
- fogpiszkáló a „vitorla” rögzítéséhez
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, majd a kihűlt főtt tojásokat hosszában elvágjuk, a sárgájukat egy kiskanál segítségével kivesszük és egy külön tálba tesszük. A villával szétnyomkodott sárgákhoz hozzáteszünk 2 szelet nagyon apróra vágott sonkát, az ömlesztett sajtot, majd sózzuk, borsozzuk, és a mustárral még ízesítjük. A legvégén hozzákeverjük a tejfölt, fontos, hogy krémes állagú legyen, ne legyen folyós. Ezt a masszát kanalazzuk vissza a félbevágott tojásokba. Ha azt szeretnénk, hogy igazán mutatós legyen, érdemes a krémet egy kicsit visszatenni a hűtőbe és habzsák segítségével belenyomni, de teljesen jó, ha ezt a műveletet kanállal végezzük. Majd a maradék két szelet sonkát kis háromszög alakúra vágjuk, és egy fogpiszkáló segítségével beleszúrjuk a töltött tojásokba és már kész is a „vitorlásunk”. Ebből a töltelék mennyiségből fog maradni, amelyet nyugodtan rátehetünk pirítósra, vagy kenyérre.
Jó étvágyat kívánunk!
Egy ilyen csemege elkészítése után nincs más dolgunk, mint vitorlát bontani és elkísérni Pepi kalózt kalandos útján, azért hogy megtalálja az elrabolt királykisasszonyt. Izgalom, kaland, varázslat és számtalan veszély vár Rád ebben a könyvben, tarts Pepivel és bátor legénységével a tengeren.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.