A Sport szelet egy igazi megunhatatlan klasszikus, sokak nagy kedvence, amely könnyen elkészíthető akár otthon is. A mostani receptnek a „lelkét” többek között a datolya adja a megszokott keksz, illetve kekszmorzsa helyett.
Hozzávalók:
20 dkg dió/mandula (darált)
30 dkg puha datolya (kimagozva)
3 dkg kakaópor
1 teáskanál vanília-kivonat , ha vanília őrleményt használunk abból 1 mokkáskanál
1 teáskanál rumaroma, vagy rum (ez ízlés szerint növelhető!)
2 csapott evőkanál (3-4 dkg) kókuszzsír felolvasztva (vaj is használható)
csipet só (ez a sütemény „karmestere”)
A csokimázhoz:
5-7 dkg étcsokoládé
kb 0,5-1 dl narancslé
Elkészítés:
A hozzávalókat késes aprítóban összedolgozzuk, és egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe nyomkodjuk. Majd ráöntjük a csokoládémázat (egyszerűen a narancslében felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét). Ezután minimum két órára a hűtőbe tesszük, és utána már fogyasztható is.
Jó étvágyat hozzá!
Tippek: Bár késes aprítóba tesszük jobb állagot érünk el, ha darálva tesszük bele a diót és /vagy a mandulát. A datolya édességét kitűnően ellensúlyozza az étcsokoládés bevonat, érdemes 70%-80%-os csokoládét használni. A sót ne felejtsék ki belőle, ezzel együtt lesz teljes az ízélmény!
És hogy ne csak a testet, hanem a szellemet is tápláljuk, a KuckóKönyvtár könyvtárosai minden recepthez egy ahhoz kapcsolódó gyerek (vagy felnőtt könyvet) is ajánlanak.
A desszert mellé irodalmi „főfogásunk”:
Vig Balázs: Todó kitálal a sportról című könyve
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.