Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Kim Thompson: Karácsonyi visszaszámlálás

2023/12/07. - írta: KapuZs

Történetünk december 1-én veszi kezdetét, amikor Mikulás meghívja az összes manót a játékműhelybe a nagy tanácskozásra, amellyel kezdetét veszi a nagy karácsonyi visszaszámlálás, hiszen csupán huszonnégy napjuk van a felkészülésre, és tényleg RENGETEG A DOLGUK!

karacsonyi_visszaszamlalas.jpgGondoljunk csak bele: elolvasni a gyerekek leveleit, amelyet a világ minden tájáról írnak, el-, illetve összekészíteni az ajándékokat, amelynek a száma olyan nagyra rúg történetünkben, hogy még maga Mikulás is csodálkozik rajta, hiszen közel két milliárd (!!!!) ajándékot kell becsomagolni.

No de az ajándékos zsákokat el is kell bírni, illetve a kéménybe fel- és lemászkálás is embert, akarom mondani Mikulást próbáló feladat, szóval a nagyszakállúnak bizony jóga, futó és erőnléti edzéseken kell részt vennie, és messziről el kell (pontosabban kéne…) kerülni a cukrászmanók finom, és a világ minden tájáról származó süteményeit: nevezetesen az olasz mézes golyót, a lengyel angyalszárnyat, illetve az osztrák málnás linzert.

És, ha ez még nem lenne elég, a modern kor vívmányaival is meg kell ismerkednie Mikulásnak, így Barkács manónak köszönhetően szert tesz egy GPS-re, valamint egyéb többé-kevésbé hasznosnak bizonyuló kütyüre is. 

Szerencsére a tengernyi dolgot nem egyedül kell intézni, hiszen itt van neki segítségnek csodálatos felesége, valamint Barkács manó, Erős manó, Ágas és Bogas manó és még sokan mások.

De a sok dolog közül a legfontosabb, hogy minden gyerek megkapja azt, amire igazán vágyik. Mikulásnak ebben a történetben komoly fejtörést okoz, hogy egy kisfiú csak a húgának kér ajándékot, magának semmit sem. No de Mikulást nem olyan fából faragták, hogy ne találjon ki valami igazán remek ajándékot ennek a gyereknek is☺.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_5.jpgHa kíváncsi vagy, milyen ajándékot eszelnek ki számára, valamint szívesen bekukkantanál a játékműhelyben zajló karácsonyi előkészületekbe, akkor feltétlen olvasd el ezt a kedves, vidám és remekül illusztrált történetet, amelyből megtudhatjuk, hogy Mikulás soha senkit nem hagy cserben.

Ajánlott korosztály 3-4 éves kortól mindenkinek, aki már nagyon várja a Mikulást

KÉRDÉS: Melyik rénszarvas náthásodik be a készülődési időszakban?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr7318270913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása