Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Ulrich Hub: Az utolsó bárány

2023/01/16. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

hub.jpgNem tudom, ki hogy van vele, de én imádok karácsonyi történeteket olvasni, még akkor is, ha kint verőfényes napsütés és tomboló nyár van. Számomra ez az ünnep  igazi örökzöld (☺), egyszerűen megunhatatlan. Legyen akár regény, mese, elbeszélés, novella; ha karácsonyos, jöhet bármikor és minden mennyiségben. 

A fentiekből kitűnik, hogy az elmúlt években már számtalan formában olvastam és hallottam a betlehemi történetet a Kisded megszületéséről, de Ulrich Hub könyve még számomra is tartogatott meglepetéseket és meghökkentő fordulatokat. 

Hiszen azt semmiképpen sem nevezhetjük szokványosnak, hogy az eseményekről azok a bárányok számolnak be, melyeket otthagytak pásztoraik, akik - miután meglátták a fényes betlehemi csillagot, amely a Kisded eljövetelét volt hivatott jelezni - útra keltek, hogy megcsodálják az újszülöttet.

A magukra hagyott bárányok kezdetben nem is tudják, hogy mihez kezdjenek.  Vajon az éjszaka látott vakító fény rabolta el a pásztoraikat? Vagy esetleg ők is útra kelnek, hogy megnézzék a kisdedet, akiről mindenki mesél, és akiről egy félreértés miatt a bárányok azt gondolják, hogy lány?

De mindegy is, a lényeg, hogy a bárányoknak feltett szándékuk, hogy megtalálják pásztoraikat, és ha ehhez el kell menni az újszülötthöz, akkor így is fognak tenni.

Egy szó, mint száz, a nem mindennapi csapat elindul, hogy véghez vigye eddigi életük legnagyobb tettét : PÁSZTOROK NÉLKÜL NEKIVÁGNI AZ ÉJSZAKÁNAK.

Ez valóban embert - akarom mondani: bárányt - próbáló feladat, pláne úgy, hogy címszereplőnk (az utolsó bárány, aki mindig sereghajtó, lévén, hogy páratlan számú a csapat) szerint a nyáj csupa betegből, vakból, sántából és totál flúgosból áll☺.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_3.jpgTarts a bárányokkal ezen az igazán különleges hangulatú és vidám jelenetekben bővelkedő (Jörg Mühle illusztrációja igazi telitalálat) éjszakai kiránduláson, ahol sok mindent megtudhatsz a karácsony igazi üzenetéről is, amely nem más, mint a szeretet, az összetartozás, valamint az egymásra figyelés.

Ajánlott korosztály 5-től 105 éves korig

KÉRDÉS: Melyik bárányt kell kimenteni a folyóból?

 



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr9718027202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása