Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Emma Thompson: Jim káprázatos karácsonya

2023/12/10. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

jim.jpgA kétszeres Oscar és Golden-Globe díjas színésznő  igazán tehetséges és sokoldalú művész, akinek most egy csodálatos karácsonyi történetet köszönhetnek kicsik és nagyok egyaránt.

Főhősünk egy Jim nevű kutya, aki – finoman szólva - nem túl előnyös külsejű, többen nézték már régi felmosórongynak, hernyónak, illetve szőrös gombának. Talán furának tűnhet, hogy egy ilyen küllemű kutyus London egyik legelegánsabb kerületében egy óriási múzeumban lakott. Jim mindezt az intézmény vezetőjének, Sir Henry Cole-nak köszönhette, aki megszánta a szegény, szomorú sorsú kutyát, és befogadta. 

Innentől kezdve Jimnek igazi arany élete volt, boldogan jött-ment, fel-alá rohangászott a hatalmas márványlépcsőkön, és vidáman vitte gazdája üzeneteit, mondhatnánk, hogy egyfajta négylábú postaszolgálatot teljesített. És ha éppenséggel nem üzeneteket kézbesített, vagy a múzeumban lévő festményeken ábrázolt kutyákat ugatta, akkor leginkább olvasgatott, mert az volt az egyik kedvenc időtöltése. Jóllehet a látása már nem volt a régi, de lelkesen böngészett mindenféle olvasnivalót, igazi könyvmolyhoz méltóan.

Egy szép napon azonban váratlan feladata lett, gazdája ugyanis – aki már nagyon unta, hogy több száz karácsonyi üzenetet kellett kézzel megírnia - megalkotta az első karácsonyi képeslapot, és úgy döntött, hogy ebből bizony a királyi párnak is kell küldeni egy példányt.

És ki más is lehetne a kézbesítő, mint a négylábú postaszolgálat?

Így Jim kicsinosítva megjelenik a királyi palotában, ahonnan azonban miután kézbesítette a levelet, nem távozik üres kézzel, akarom mondani manccsal….

Ha kíváncsi vagy, hogy mit hozott el a királyi palotából, és hogyan alakul Jim további sorsa, akkor feltétlen olvasd el ezt a kedves, humoros, karácsonyi történetet, amelyet igazán hangulatos illusztrációk tesznek még színesebbé és élvezetesebbé.  

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_5.jpgA történet végén pedig egy remek összefoglaló olvasható az igazi Jimről, akinek emléktábláját ma is megtekinthetjük, örökre emlékezve így a múzeum izgő-mozgó, ugatós kis kutyájára.

Ajánlott korosztály: 5-6 éves kortól mindenkinek, aki szereti a karácsonyt, a kutyákat, az olvasást és a fanyar brit humort

KÉRDÉS: Mi volt a „foglalkozása” Jimnek, mielőtt a múzeum igazgatója befogadta volna?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr8418270895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása