Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Alex T. Smith: A. Grumpusz és gátlástalanul galád karácsonyi terve

2023/11/18. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

grumpusz.jpgSokan vallják, hogy egy jó cím az már bizony félsiker. Ez mostani történetünk esetében sincs másképpen, hiszen tegye fel a kezét, akit teljesen hidegen hagy, és egyáltalán nem érdekel, hogy ki, vagy mi is az a Grumpusz (pontosabban A. Grumpusz), és  hogy lehet neki gátlástalanul galád terve, ráadásul karácsonyi?!

Aki nem tette fel a kezét, azt arra kérem, hogy folytassa csak tovább az ajánló olvasását😊

A. Grumpusz, vagyis Grumpusz Alpár (de a sarkvidéki nyelvjárásnak megfelelően a keresztnév áll elöl, tehát röviden csak A. Grumpusz) egy morgusz, a világ legzsémbesebb alakja, aki hosszú karjaival, kurta lábával, hegyes szarvával és jókorára nőtt termetével igencsak zord benyomást kelt. De a külseje még csak hagyján, arról igazán nem tehet senki sem, no de a természete!!!

Ahogy írtam is,  a világ legzsémbesebb alakjával állunk szembe. Semmi nem jó neki, senkit sem szeret, nincsenek barátai, és van egy 57 tételből álló „nemszeretem" listája is, amelynek élén a karácsony áll. Igen, jól olvasta mindenki, bizony a mi zsémbes főhősünk KI NEM ÁLLHATJA A KARÁCSONYT. Ezt a csodás ünnepet minden évben otthon tölti, és mogorván ciceg magában. 

Így tervezi ezt ebben az évben is, csakhogy pont karácsony előtt pár nappal kifogy a kedvenc ételéből (jóllehet folyton zsémbel, de azért kedvenc étele még neki is van, méghozzá a jó puhára főzött kelbimbó, amelyet ipari mennyiségben képes elfogyasztani), és kénytelen-kelletlen bemegy a városba, ahol azzal a szörnyűséggel kell szembesülnie, hogy elfogyott a kelbimbó. Rettenetes haragra gerjed, törni-zúzni kezd, és megfogadja szent esküvel, hogy ha törik, ha szakad, ő bizony elmegy az Északi-Sarkra, és MEGAKADÁLYOZZA A KARÁCSONYT.

Útnak indul hát, hogy végrehajtsa gátlástalanul galád karácsonyi tervét, de semmi sem úgy alakul, ahogy tervezte, de szerintem ezt végül ő sem bánja, mi olvasók pedig főként nem.

Ugyanis A. Grumpusznak és az útja során megismert kedves szereplőknek köszönhetően egy igazán szívmelengető, csodálatosan illusztrált,  igazi hamisítatlan karácsonyi történetet kapunk, amelyből megtudhatjuk, hogy az igazi karácsony bennünk lapul, és ez alól senki sem kivétel….

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_5.jpgAjánlott korosztály 5-6 éves kortól mindenkinek, aki úgy érzi, hogy a kedvesség a kulcsa mindennek az életben😊

A szerző további karácsonyi műveinek ajánlóját megtalálhatod a blogunkon.

https://kuckokonyvtar.blog.hu/2020/11/30/alex_t_smith_a_kiseger_aki_elhozta_a_karacsonyt_541

https://kuckokonyvtar.blog.hu/2022/12/10/alex_t_smith_a_kiseger_aki_karacsonyra_hazatalalt

KÉRDÉS:  Mi a legfőbb díszítőeleme A. Grumpusz pulóverének?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr9718261349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása