Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Stella Tarakson: Állati kávézó 1. (Herriot, a bátor kisegér)

2023/07/22. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

allati_kavezo_1.jpgTörténetünk egyik főhőse, a kilencéves Ellie – finoman szólva -  kezdetben nincs elragadtatva attól, hogy a kényelmes, megszokott otthonukból egy düledező, romos házba kell költözniük.

Az épületet Ellie anyukája, a bohém, macsakaimádó zongoratanárnő Susan az állatorvos nagyapjától örökölte. 

Ellie anyukája úgy dönt, hogy felújítja az épületet és megnyitja az Állati kávézóját, ahol az emberek mellett a macskák is szívesen látott vendégek (lévén, hogy Susan nyolc macska boldog tulajdonosa, így azt hiszem, teljesen érhető és kézenfekvő ez az ötlet).

Ellie nemcsak a költözésnek, illetve a felújítással járó felfordulásnak nem örül, hanem annak sem, hogy megérkezik az Anderson család, akik majd a kávézó feletti lakást fogják bérelni. Andersonék a fiúkkal, Blake-kel, illetve tündéri labradorukkal, Csokóval együtt érkeznek.

Ellie úgy gondolja, hogy nem igazán tud mit kezdeni egy fiúval, pláne egy olyannal, aki szemlátomást kutyabarát

De nem is tévedhetett volna nagyobbat, ugyanis Blake-kel együtt megtalálják Ellie dédnagyapjának ősöreg, tárcsázó telefonkészülékét, amely - lévén varázstelefon - lehetővé teszi, hogy megértsék az állatok beszédét. 

Így jut a két gyerek tudomására, hogy a házban lakó népes számú egérseregnek egy kicsit sem tetszik, hogy az emberek elfoglalják az otthonukat. 

Ellie-re és Blake-re vár a feladat, hogy valahogy megoldják ezt a dolgot anélkül, hogy felfednék titkukat: értik az állatok beszédét.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_4.jpgVajon sikerül nekik? Meg tud majd nyitni a kávézó? Milyen titkot rejt még a ház?

Ha szeretnél választ kapni a kérdésekre, akkor feltétlen olvasd el ezt a vidám, kedves, kalandos történetet, amelyet reményeim szerint még több rész is fog majd követni.

Ajánlott korosztály 5-6 éves kortól minden állatbarátnak

KÉRDÉS: Melyik cica kergeti el Herriot-ot?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6718175251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása