Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Alex T.Smith: A kisegér, aki karácsonyra hazatalált

2022/12/10. - írta: KapuZs

fulop_6.jpgEgy nagyon boldog és elégedett kisegér éldegélt a Fagyöngy utcai játékboltban, pontosabban a játékbolt egyik babaházában. Ő volt Fülöp, akinek ráadásul Roppant Sürgős és Fontos munkája volt: kisegítő, aki - ha kell - bemutatja a játékokat, de ott van a csomagolásnál és a postai feladás előkészítésénél is. Esténként a barátja, Olivér olvasott fel meséket kettőjüknek.

Öt nap volt hátra karácsonyig, amikor a megkonduló harang dallama különös érzéssel töltötte el Fülöpöt; ahogy gondolatban visszarepült az időben, rájött, hogy a világban van valaki, aki Nagyon Fontos a számára. Ahogy később újra felidézte ezt az érzést, még fűszeres süteményillat és papírzörgés is társult a dalocskához.

És mivel Fülöp nemcsak elégedett, de bátor és elszánt is volt (és a kalandokba néha csak úgy bele kell vágni☺), elhatározta, hogy utánajár ennek a Nagyon Különös Rejtélynek.

A küldetés során minden barátja a segítségére sietett; elsőként természetesen Pru, a bolyos bundájú macska és Eduárd, az előkelő patkány, majd Bőregér Böbe, az öreg denevér és Jenő, az örökké álmos vörösbegy.

Egyre inkább úgy tűnt, Fülöpnek hosszú útra kell kelnie a Nagyon Különös Rejtély nyomában. Először is Párizsba vezettek a nyomok, ahol Pru unokatestvére, René, a halványlila uszkár (☺) sietett a segítségére.

Fel sem tudnám sorolni, hány bátor (és kevésbé bátor) állattal hozta össze ez az utazás Fülöpöt, akik valamennyien tettek azért, hogy egerünk megfejthesse a Nagyon Különös Rejtélyt, és megtalálja azt, aki Nagyon Fontos a számára, vagyis hazajusson anyukájához és a testvéreihez.

A gond már csak annyi, hogy megígérte Olivérnek, karácsonyra visszatér hozzá…

A kisegér, aki karácsonyra hazatalált csodaszép és varázslatos ünnepi mese, de az olvasással ne várd meg a Szentestét, hiszen a fejezetek mellett számos saját kezűleg elkészíthető ajándékötlet is megtalálható a könyvben több mennyei - és igazán ünnepi - sütemény receptje mellett (de most azt is megtanulhatod, hogyan lehet saját kuckót építeni☺).

Tavaly már ajánlottuk Alex T. Smith első történetét Fülöpről (itt találod: https://kuckokonyvtar.blog.hu/2020/11/30/alex_t_smith_a_kiseger_aki_elhozta_a_karacsonyt_541), mint ahogy azt is megmutattuk, hogyan készítheted el ezt a bájos egérfigurát: https://kuckokonyvtar.blog.hu/2020/12/03/fulop_a_kiseger_ujjbab

fulop_2.jpgBiztos vagyok benne, hogy Fülöp története nemcsak karácsonykor fog elvarázsolni Téged és az egész családot!

Ajánlott korosztály 6-tól 99 éves korig

KÉRDÉS: Hol született Fülöp?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr1317995800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása