Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

2020/11/30. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

smith.jpgA világ minden pontjáról zsákszámra érkeznek a gyerekek kívánságait rejtő levelek a Mikuláshoz, aki örömmel teljesíti a kéréseket, feltéve, ha azok időben érkeznek meg az Északi-Sarkra.

Olivér, a Fagyöngy Utcai Játékbolt tulajdonosainak kisfia, a nagy karácsonyi készülődésben az utolsó pillanatra hagyja a levél feladását. Miután bedobja a postaládába különös dolog történik, a hirtelen feltámadó szél kifújja a ládából az utcára a Mikulásnak íródott levelet.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher.jpg Az utcán éldegélő éhes, fáradt és otthon nélküli egérke, Fülöp találja meg a levelet. Miután elolvassa a címzést, elhatározza, hogy mindenkinek jár a karácsony, és ő bizony eljuttatja ezt a levelet az Északi-Sarkra a Mikulásnak. Szinte lehetetlennek tűnik a küldetés, hiszen aznap december 24 (!) van.

 A bátor és jószívű Fülöp sok érdekes barátra tesz szert kalandja során; a folyton elbóbiskoló vörösbegy Jenő, az elkényeztetett, ámde csupaszív macska Prunella és még sokan mások segítik Fülöpöt útján, melynek során végigjárja az egész várost, egyik kalandból a másikba csöppen, de bármi is történjék vele, a legfontosabb az, hogy eltökélten hiszi, hogy végre tudja hajtani a Fontos Küldetést, és kézbesíti a levelet a Mikulásnak.

A könyv 24 és fél fejezetből áll, a szerző úgy ajánlja, hogy december 1-én kezdjünk hozzá az olvasáshoz, minden nap egy fejezetet, így az utolsó fél fejezetet december 25-én pont karácsonykor olvashatjuk.

 De egér, akarom mondani ember legyen a talpán (☺), aki ilyen türelmes tud lenni, és nem olvassa el együltő helyében ezt a bájos, szívmelengető csodálatos karácsonyi történetet, amely a varázslatos mesén túl karácsonyi kézműves-, illetve ajándékötleteket, recepteket és kedves karácsonyi meglepetéseket tartalmaz.

 Fülöp egy igazi hős, a könyv az egyik legbájosabb karácsonyi történet, amelyet valaha olvastam, szívből ajánlom gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt,és senki ne felejtse el MINDENKINEK JÁR A KARÁCSONY☺

KÉRDÉS: Mi Prunella teljes neve?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr516305152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása