A rizskoch egy igazi klasszikus, laktató, békebeli édesség, amely sokunk számára nagymamáink konyhájából lehet ismerős.
És hogy mitől hamis a mi verziónk? Nos attól, hogy nem rizsből készült. Így többek között könnyen beilleszthető akár a paleo étrendbe is. Könnyen elkészíthető, finom és egészséges is. Ízében és küllemében tényleg nagyon emlékeztet a hagyományos rizskochra.
Hozzávalók:
- 15 dkg őrölt mandula
- 5 dkg kókuszreszelék
- kb. 1 dl forró víz
- 3 db L-méretű tojás
- 2 db alma
- ½ kk vanília őrlemény
- 5 dkg olvasztott kókuszzsír
- 10 dkg eritrit/nyírfacukor
- 4-5 dkg mazsola (opcionális)
Elkészítés:
A forró vizet ráöntjük a kókuszreszelékre, majd hozzáadjuk az őrölt mandulát és a vaníliát (illetve, ha valaki szereti, akkor a mazsolát is). A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az eritrittel. A mandulás, kókuszreszelékes, vaníliás részhez hozzátesszük az olvasztott kókuszzsírt, a két hámozott, reszelt almát és a tojássárgás keveréket. Legvégül a tojásfehérjéből felvert habot is hozzákeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe/jénaiba tesszük és kb. 40-45 perc alatt 170-180 fokos sütőben megsütjük. Ne feledjük, a sütési idő mindig sütőfüggő. Sodóval, lekvárral is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
És ha már a recept nevében hamis, akkor jöjjön egy kis hamisság, szemfényvesztés és illúzió a bűvészek csodás világából. Sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe a kiváló színész – és nem mellesleg bűvész - Neil Patrick Harris: A szemfüles szemfényvesztők sorozatát, ahol öt belevaló fiatal (szinte még gyerek) bűvész, illuzionista nem mindennapi kalandjait ismerhetjük meg, miközben pár bűvésztrükköt mi saját magunk is elsajátíthatunk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.