Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Émilie Beaumont: Nézd, milyen gazdag a világ éléskamrája

2022/10/16. - írta: KapuZs

nezd.jpgTe belegondoltál már abba, hogy az a sok-sok élelmiszer, amely a boltok polcain roskadozik vajon hogyan készül, és milyen úton kerül oda?

Szeretnél bepillantani egy tejüzembe? Kíváncsi vagy, hogyan zajlik az élet egy brazíliai farmon (másnéven fazendán)?Tudtad, hogy egy kecskének évente akár 600 liter tejet is köszönhetünk? Meg tudod különböztetni az egyes gabonaféléket? Kipróbálnád, milyen lehet krumplit ültetni otthon egy üvegtartályba?

Ha fenti kérdésekre adott válaszok többsége igen, akkor ez a TE könyved. A remekül illusztrált kötetnek köszönhetően átfogó képet kaphatunk a növénytermesztésről, állattenyésztésről, valamint az élelmiszeriparról; teszi mindezt a könyv egyszerre közérthető és játékos módon feladatokkal tarkítva. 

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_3.jpgIgazán hálásak lehetünk, hogy a Földnek nem olyan részén élünk, ahol éhínség van, és komoly probléma az ott élők élelmiszerrel való ellátása. Az 1945-ben megalakult Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet által kijelölt Élelmezési Világnap (október 16) elsősorban az éhínség elleni küzdelemről szól, amelynek a végső célja az éhezés felszámolása. 

Az alábbi linken a szervezet angol nyelvű (magyar felirattal is ellátott) felhívása látható: https://www.youtube.com/watch?v=hPCLygGJS_Q 

Ajánlott korosztály: 4-5 éves kortól

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr2417954918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása