Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Kiss Judit Ágnes: A hófehér viharmadár

2023/10/12. - írta: KapuZs

kiss_judit.jpgHa Te is szeretnél háziállatot tartani, akkor biztosan megérted Pandara Piszkist, aki – bár még csak kislány – máris egy kalózhajó kormányosa. Sajnos, anyukája (Gurina Piszkis, a kalózkapitány) nem engedi sem kutyát, sem macskát hozni a fedélzetre, sőt még a patkányokat is kitiltja a hajójáról. (Ugyanis, ha eddig nem mondtam volna, Pandara, anyukája és az öccse, Felderen a Gyöngyhalász nevű hajóval rója a tengereket, és az óceán közepén nem olyan egyszerű egy háziállatról gondoskodni.)

Hiába próbálja meg Felderen felvidítani, a kislány egyre szomorúbb lesz, egészen addig, míg egy napon egy hófehér albatrosz száll le az árbocra. Látszik, hogy a madár beteg, és amikor lezuhan a fedélzetre az is kiderül, hogy eltört a szárnya.

Bár mindannyian szeretnék őt meggyógyítani, de ez nem is olyan könnyű, hiszen éles csőrével megsebesíthet bárkit, aki a közelébe merészkedik.

Vajon képesek lesznek Pandaráék megmenteni a madár életét? És ha meggyógyul, megtarthatja őt háziállatnak a kislány?

Nemcsak ezekre a kérdésekre kapsz választ, ha elolvasod a hófehér viharmadár történetét, hanem azt is megtudod, hogy nem lehet minden állatot fogságban tartani, ám ha biztosítod számukra a szabadságot, amire szükségük van, a szeretet vissza-visszahozza őket hozzád…

Szimonidész Hajnalka remek rajzai segítenek Neked is megélni a történetet.

Ezt a kötetet, ami a Most én olvasok! sorozat 2. szintjéhez tartozik, már Te is könnyen elolvashatod, ha nem riadsz vissza a nehezebb szavaktól.

Ajánlott 6 éves kortól

KÉRDÉS: Milyen nevet ad Pandara az albatrosznak?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr4218233133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása