Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Majoros Nóra: Ramszesz 80 gyereke

2022/07/13. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

 ramszesz.jpg„A dicsőséges II. Ramszesz fáraó olyan korán szeretett felkelni, mint ragyogó égi apja, a nap. Amikor a hajnal első sugaraival megcsiklandozta a láthatárt, a fáraó nyújtózkodott, kikelt az ágyból, és az ablakhoz lépett.

Köszöntelek, Ré! - mondta, és széttárta a karját.

 A nap aranyfénybe vonta alakját.

 - A mai nap tökéletesen alkalmas arra, hogy fejedelmi semmittevéssel töltsem - szónokolta, aztán azt is kigondolta, hogy a semmittevést horgászással fogja álcázni.”

Ezek a kezdő sorai az ókori Egyiptomban játszódó történetünknek, amelynek főhőse nem más, mint a fenséges Ramszesz fáraó, akinek horgászási terve egy pillanat alatt romba dől, amikor feleségei és az udvar nőtagjai kijelentik, hogy elmennek, és Ízisz istennő tiszteletére megmutatják a bőrüket a napistennek (magyarul elmennek három napra hajókázni és napozni). 

Így a fenséges Ramszesz kénytelen a pihentető horgászás helyett a gyerekekre vigyázni. Ez lesz csak az ember-, akarom mondani fáraópróbáló feladat, hiszen 80 gyerekről van szó (név szerint most nem sorolnám fel, a szerző néha megpróbálja, de még ő is belezavarodik), akik a szó szoros értelmében a feje tetejére állítják a palotát; hol a kertet dúljál fel, hol palota csarnokát változtatják csatatérré,  hol az istállónál okoznak botrányt.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_2.jpgHa tudni szeretnétek, hogyan birkózik meg a feladattal a fenséges fáraó, akkor feltétlen olvassátok el ezt a humoros jelentekben bővelkedő és - Mészely Ilkának köszönhetően - remekül illusztrál történetet, amelyben az apukák és a csintalan gyerekek is garantáltan magukra ismerhetnek. 

Könnyed, szórakoztató, üdítő olvasmány az egész családnak 

Ajánlott korosztály 5 éves kortól!

KÉRDÉS: Milyen gyümölcsöt eszik meg Hammbekapom Ramszesz fejéről?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr8517881553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása