Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész

2024/07/13. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

balatoni.jpgNagy veszély fenyegeti kedvenc tavunkat a Szívtelen Szörnyeteg személyében, aki feldúlja a természetet, nem törődve az ott élő állatokkal, növényekkel és emberekkel. A Balaton tündére, Sió teljesen tehetetlen, ereje fogyóban van, és a veszprémi kórházban gyengélkedik; még szerencse, hogy hűséges kacsáinak vezetője felkerekedik, és elmegy segítséget kérni, nem máshoz, mint a híres-nevezetes Hany Istókhoz, a Fertő tó lápi fenegyerekéhez, akit nem kell kétszer kérni, hogy segítsen. (Tegyük hozzá, amúgy sem volt most éppen jobb dolga, otthonában ugyanis a békákat próbálta megtanítani repülni😊)

Hany Istóknak minden erejére, bátorságára és ügyességére szüksége lesz a gonosz építési vállalkozóval, vagyis a Szívtelen Szörnyeteggel szemben. 

Szerencséjére - kiterjedt ismeretségi körének köszönhetően - sokan segítenek majd neki, szóval senki ne lepődjék meg, hogy a Balaton partján megjelennek a sellők, a csehországi lápi ember, sőt maga a Loch Ness-i szörny is😊

Gyerünk, vágjunk bele, indulhat is a balatoni kalamajka sok-sok izgalommal, humorral fűszerezve!

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_6.jpgKísérd el Istókot és barátait ezen a nem mindennapi kalandon, és ismerd meg a Balaton megóvandó, gyönyörű természeti értékeit. A remekül megírt történetet Baranyai (B) András illusztráció teszik igazán felejthetetlenné.

Ajánlott korosztály 5 éves kortól mindenkinek, aki szereti a Balatont, és szeretné megőrizni olyannak, amilyen volt

KÉRDÉS: Minek a segítségével tudja Hany Istók odahívni a barátait messze országokból?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr118438031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása