Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Jean-Claude Mourlevat: Jakabak

2022/05/02. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

jakabak.jpg Nos ez a történet Kecskeországban kezdődik. A jókedv és vidámság országában. A Kecskeemberek nem bonyolult lelkek. Mit szeretnek? Nyáron nagy szalmakalapban dolgozni a mezőn, télen tizenöten körbeülni az asztalt egy finom káposztalaves mellett, és jót falatozni. Továbbá egész évben imádnak mulatozni. Hét közben keményen folyik a munka, de szombatonként hihetetlen bulikat rendeznek a falvakban. Mindenki a közösségi házként is használt csűrbe igyekszik, táncol és mulat hajnalig. Őrületes mókamesterek”

Ezek a kezdő sorai ennek a hihetetlenül, sziporkázóan szellemes regénynek, melynek főhőse Jakabak, a Kecskeország-szerte híres zenész, bendzsós. Ahol ő megjelenik, ott aztán biztos, hogy elindul a buli, világos-virradatig. De sajnos, vidám bendzsósunk élete nem úgy alakul, ahogy azt elképzelte, amikor is megtudja, hogy szíve hölgye nem őt, hanem legjobb barátját választja. Szerelmi bánatában otthagyja szeretett Kecskeországát, és a nyakába veszi a világot. 

Ő maga sem gondolja, hogy nemsoká nem várt útitársa is akad magányos kóborlása közepette. Az egyik nap legnagyobb meglepetésére egy gólya egy fura kis csomagot dob le neki. A kis batyu egy levelet is tartalmaz, amelyben előre megkérik a csomag megtalálóját, hogy felettébb vigyázzon annak tartalmára. Nem más rejtőzik a csomagban, mint egy kis pele, aki a Pié névre hallgat. Azt is megtudhatjuk a levélből, hogy vigyázni kell rá, ugyanis a gonosz Griffók (olyan nyest-szerű lények) vadásznak rá, és bármi áron meg akarják szerezni Piét. De Jakabakban emberükre, akarom mondani kecskéjükre találtak. A derék bendzsós minden tőle telhetőt megtesz, hogy utazásai során megmentse Piét a gonosz Griffóktól.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_2.jpgDe még micsoda utazás és kóborlás ez! Kalandra fel! Tarts Jakabakkal ezen a fergeteges utazáson, ahol többek között megismerhetünk egy mindent gyógyító diplomás kakast, részt vehetünk egy ökölharcban bővelkedő futóversenyen, és megtudhatjuk, hogy milyen egy igazi gyalázkodó verseny. 

Ajánlott korosztály 10-11 éves kortól 111 évesig

KÉRDÉS: Milyen betegségben szenved dr. Lem?

 ,

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr2117817223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása