Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Ruff Orsolya: A kámforrá vált párizsi örökös (Orczy Mimi kalandjai 2.)

2024/09/12. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

Orczy Mimi kalandjai folytatódnak, és jóllehet ez a történet az első rész ismerete nélkül is jól követhető, de én azt ajánlom, hogy kezdjük azzal, amelynek ajánlója itt található: https://kuckokonyvtar.blog.hu/2024/01/18/ruff_orsolya_orczy_mimi_kalandjai_a_londoni_gyemantrablas

Na, ha már mindenki elolvasta az első részt, vagy legalább az ajánlóját, akkor minden akadály elhárult a tovább olvasás elől😊

ruff_2.jpgSzóval az első részben sikerült ugyan megakadályozni a gyémánt elrablását, de az elkövetők megpattantak, és állítólag Franciaországba vezetett az útjuk, így nem csoda, hogy Mimi kapva-kap az alkalmon, hogy híres karmester apukáját elkísérje Párizsba. És mivel közismerten egy jólnevelt úrilány nem flangálhat csak úgy egymagában egy nagyvárosban (meg úgy igazán sehol sem), így magával viszi szobalányát és egyben legjobb barátnőjét, Ankát is.

Természetesen az előző részből megismert Alexander is feltűnik a színen, aki minden tőle telhetőt megtesz, hogy a két Londonból meglépett gazfickónak a nyomára bukkanjon. Mimi legnagyobb bánatára, azonban beismeri, hogy teljes kudarcba fulladt a nyomozása, a két rabló egyszerűen köddé vált.

De Orczy Mimit nem olyan fából faragták, aki egykönnyen feladja, így a kezébe veszi a kutatást, és nyomozás közben újabb kiadós kalamajkába csöppen. Ugyanis a világhírű Nürnbergi Tojásnak (a 16. században készült első órának) nyoma vész, elrabolják egy gazdag párizsi embertől, és a nyomok ismételten az előző részből megismert gyémánt rablókhoz vezetnek, sőt még tovább is…..

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_6.jpgAhogy azt már megszokhattuk bonyodalom, kaland, izgalom és humor bőven akad itt is. A teljesség igénye nélkül:  lesz itt emberrablás, izgalmas autómobilverseny és egy hajmeresztő hőlégballonos utazás is.

A remek, lendületes stílusban megírt könyvet, szinte képtelenség letenni.

Ajánlott korosztály 12 éves kortól mindenkinek, akik egy pörgős, szórakoztató, kalandos történetre vágyik.

KÉRDÉS: Kit rabolnak el a vonaton?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr8018487221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása