Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Turbuly Lilla: Kész cirkusz! – Titti és Milla a porondon

2024/10/12. - írta: KapuZs

kesz_cirkusz.jpgTitti álmában sem gondolta volna, hogy élete gyökeresen megváltozik azzal, hogy eddig ritkán látott unokatestvére, Milla hazaköltözik Magyarországra. De kezdjük az elején!

Milla és édesanyja, Viki (valamint Manfréd, a kiöregedett cirkuszi kutya) Németországból térnek haza, ahol eddig vándorcirkuszokban dolgoztak. A két lány nem is különbözhetne jobban egymástól; míg Tittinek göndör vörös haja van, kiválóan tanul, különösen angolból jeleskedik és még énekelni is tud, addig az egyenes szőke hajú Milla kötéltáncosként lép fel anyukájával, viszont – miután évekig csak németül beszéltek körülötte – nyelvtanból katasztrofális, és a töri sem megy neki. Eleinte alig beszélnek egymással, mert Milla mindig szomorú, hisz hiányoznak neki a barátai és az apukája, Titti pedig féltékeny unokotesójára, hiszen ő annyira karcsú és népszerű az iskolában és az osztályban is (persze, mindketten ugyanoda járnak). De ahogy elnézi reggelente a fárasztó gyakorlást, látja, hogy állandóan diétáznak, és elmegy a cirkuszba is megcsodálni őket, már nem is bánja annyira, hogy barátnői és a fiúk is körüludvarolják Millát. Itt, a cirkuszban ismeri meg Vendelt, a zsonglőrt, aki bizony nagyon tetszik a lánynak…

A szünidő elején aztán az egész család leutazik Zalába, a nagyijukhoz. A közelben van egy kis tó is, és a lányok (meg persze Manfréd!) boldogan vetik bele magukat a kellemesen langyos vízbe. De Titti közelebbről is meg akarja nézni a vadkacsákat, és észre sem veszi, milyen mélyre úszott be, hirtelen nem érez talajt a lába alatt, és fulladozni kezd. De ne aggódjatok! Milla - és természetesen Manfréd is - remek úszó, és közös erővel kimentik a kislányt. Miután megnyugszik, megígérteti Millával, hogy nem szólnak a szülőknek, mert csak „túlféltenék”.

A veszélyes kaland közelebb hozza egymáshoz a lányokat, akik immár mindent megbeszélnek egymással. Többek között nagypapát is, akiről a szülők hallani (és beszélni) sem akarnak. Elhatározzák, hogy amint hazaérnek, belefognak egy titkos nyomozásba, hogy teljessé tegyék a családot.

Titti vizes balesete nem múlik el nyom nélkül, és tesiórán, amikor úszni indulnak, a kislány pánikba esik, így kénytelen elmesélni a történetet szüleinek és az iskolai pszichológusnak is. De a kalandoknak itt még nincs vége!

Bele mer menni valaha is a vízbe Titti? Megtalálják a lányok nagypapájukat? Hogyan alakulnak a „szívügyek”? És ahogy az alcím ígéri, tényleg fellép majd Titti is egy mutatvánnyal?

A válaszokat megtalálod ebben a remek könyvben, ami akár Rólad is szólhatna…

Ajánlom 12 éves kortól – elsősorban lányoknak.

KÉRDÉS: Mi az a „marikondó”?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6018704576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása