Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Mészöly Ágnes: Színház a félhold árnyékában

2024/09/18. - írta: Ildikó_2

Emlékeztek még Bettinára és Kendére, akik „A királyné violája” című Abszolút töri könyv főhősei? Ebben a kötetben újra találkozhattok kedvenceitekkel, akik megint csak meglátogatják az időalagutat. Méghozzá szilveszter délutánján döntenek úgy, hogy tesznek egy kis kirándulást… meszoly-agnes-szinhaz-a-felhold-arnyekaban--abszolut-tori-256933.jpg

Csakhogy az influenszer Krisztin a nyomukba ered és eltéved. A két rutinos időutazó nem hagyja magára a kíváncsi lányt, így teljesen máshol lyukadnak ki, mint ahogy gondolták: a Corvin Janóval tervezett csevej helyett 150 évvel később bukkanak felszínre! Pontosabban a 17. századi három részre szakadt Magyarországon találják magukat! Először nem is jönnek rá, mely korba jutottak. Krisztin játéknak, kandi kamerának, valóságshownak vagy effélének véli az egész helyzetet, folyamatosan szelfizni és élőzni szeretne… hiába próbálja felvilágosítani a két hetedikes. Fogságba kerülnek, számos kalandot és hosszú utat követően a 21. századi gyerekek Sárospatakra kerülnek. A fárasztó út során Krisztin megbetegszik és az „öreg” fejedelemasszony tudására és emberségére van szükség ahhoz, hogy egyáltalán túlélje a kalandot. Bettina a betegágyánál őrködik, Kende pedig a híres kollégium falai közt találja magát, ahol igen hamar összeütközésbe kerül a helyi menő macsókkal. 

sarospatak_var_perenyi-szarny_es_lorantffy_loggia_panoramio.jpg

Közben a város egyre erősebb ünnepi lázban ég, hiszen az ifjú Rákóczi György készül házasságra lépni mindaddig még sosem látott menyasszonyával. A kollégium diákjai pedig egy meglepetés színdarabbal készülnek…

Szóval, nem fogtok unatkozni, ha az írónő legújabb könyvét kézbe veszitek. Sőt, rengeteg fontos és hasznos információval gazdagodtok, amivel lenyűgözhetitek a töritanárt!

Kihívás Kérdés: Hogy hívják a regényben szereplő ikerpárt?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr5118490422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása