Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Jean-Claude Mourlevat: A visszafelé-folyó

2021/11/19. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

Az itt elmesélt történet azokban az időkben játszódik, amikor még nem volt ennyire kényelmes a világ. Nem voltak számítógépes játékok, sem légzsákkal felszerelt autók, sem nagy bevásárlóközpontok. Sőt, az emberek még a mobiltelefont sem ismerték! De már akkor is felragyogott a szivárvány eső után, a nagymamák finom sárgabaracklekvárt főztek, benne mandulaszemekkel, voltak bolondos éjszakai fürdőzések, tehát rengeteg olyasmi, amit manapság is nagyon szeretünk. És sajnos létezett már a szerelmi bánat és a szénanátha is, amiknek a mai napig nem fedezték fel az igazi ellenszerét.

visszafele.jpgEgyszóval…ez a történet a hajdani időkben játszódik.”

Ezekben a hajdani időkben egy csendes, nyugodt faluban lévő vegyesboltot vezet a korán árvaságra jutott Tomek.

A fűszeres boltban minden megtalálható, hiszen itt lehet kapni árpacukrot, kalapgumit, kengurut ábrázoló képet, és egészen meleg sivatagi homokot is. 

Azaz majdnem mindent, hiszen egy nap egy vevő - egy csodaszép lány - különös kéréssel áll elő, ő a Kzsar-folyó vizéből szeretne egy keveset, abból a vízből, ami halhatatlanná tesz, és egy olyan folyóból ered, amely visszafelé folyik. Tomek még csak nem is hallott a folyóról, így fájó szívvel veszi tudomásul, amikor megtudja, hogy a lány elindul és megkeresi a folyót.

Nem véletlen, hogy úgy fáj Tomek szíve, hiszen első pillantásra beleszeretett a lányba, így elhatározza, hogy lesz, ami lesz, neki sincs már maradása, így elindul a lány után, hogy segítsen neki megtalálni a halhatatlanná tevő csodálatos visszafelé-folyót. 

A Kzsar-folyóhoz vezető út tele van kalanddal, izgalommal és veszéllyel. Hőseink varázslatos tájakon haladnak át, és sok-sok érdekes embert és teremtényt ismernek meg. Tarts Te is Tomekékkel, és vágj át a félelmetes medvékkel teli Felejtés Erdején, ismerd meg a kedves parfümkészítők titkait, tanulj meg hallgatni a sivatagban, és dacolni a viharral a tengeren. 

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_1.jpgÉs hogy vajon sikerül-e megtalálni a Kzsar-folyót, azt megtudhatod, ha elolvasod ezt a csodás, meseszép, léleksimogató történetet.

Ha hiszel magadban, az álmaidban, a megérzéseidben, ha bátor vagy, nyíltszívű és hiszed, hogy „az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz dolgokra tékozoljuk el”, akkor ez a Te könyved.

Ajánlott korosztály 12 éves kortól 120 éves korig

Mi a válasz a találós kérdésre, amelyre Tomeknek kell válaszolnia?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr8716757130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása