Egy pár hozzávaló, egy kis gyors formázás, és máris kész a finom, egészséges, sütés nélkül elkészíthető édesség.
A gesztenye édességét remekül ellensúlyozza a meggy savanykás íze, és az egészet körülöleli a csokoládé és a kókusz finom elegye; azt hiszem nem is kell ennél több.
Hozzávalók kb. 25 darabhoz
- 1 csomag cukor nélküli gesztenyemassza
- 5-7 dkg eritrit vagy nyírfacukor (attól függ, ki mennyire édesszájú)
- 5 dkg kókuszliszt
- 2 ek. szilvalekvár (nyírfacukros vagy eritrites változat)
- 1 tk. rumaroma
- 15-20 db meggy
- 5 dkg étcsokoládé (85-90 %-os)
- 5-8 dkg kókuszreszelék
A felolvasztott gesztenyemasszához hozzákeverjük az eritritet/nyírfacukrot, a lekvárt, rumaromát és a kókuszlisztet. Majd kis golyókat formázunk belőle, amelyek közepébe beletesszük a kimagozott meggyet. (Mivel én inkább kisebb golyóbisokat szoktam formázni, ezért én a meggyeket megfelezem, és úgy teszem a golyók közepébe.) A csokoládét reszeljük le, majd keverjük össze a kókuszreszelékkel, aztán forgassuk bele a golyóbisokat, így már mehet is a hűtőbe egy-két órára, és már fogyasztható is.
Jó étvágyat kívánunk!
A gesztenye számomra egyet jelent az ősszel, amely rengeteg lehetőséget rejt magában. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen őszi kalandokat lehet átélni kisgyerekként, akkor feltétlen olvasd el Annie M. G. Schmidt: Janó és Janka őszi meséi című bájos mesekönyvét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.