Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Marisha Rasi-Koskinen: A Nap sötét oldala

2024/06/16. - írta: KapuZs

a_nap_sotet.jpg„Az én történetem más, mint amit az újságokban vagy a történelemkönyvekben olvasni, az igazság sohasem egyféle. Az, hogy mi igaz, attól függ ki nézi, mint ahogy egy kivilágított ablak is más látványt nyújt a ház belsejében lévők számára és azoknak, akik kívülről látják. Gondolj erre olvasás közben, arra, hogy milyen sokféleképpen eshet a fény. A történetemnek nincs kezdete, és voltaképpen vége sincs. De azon a nyáron, amikor először mentem le az aknákba, megváltozott az életem. Tizenhat éves voltam akkor. Arra gondoltam, innen kezdem.”

A fenti elgondolkodtató és sejtelmes mondatokkal veszi kezdetét regényünk elbeszélőjének, a tizenéves Emíliának története.

A lány az elszigetelt és mesterségesen létrehozott Győzelembánya nevű városban nőtt fel. Édesanyja meghalt miután ő megszületett, édesapját sosem ismerte, így a nagyszülei nevelték fel. 

Győzelembánya a Vezető irányítása alatt áll, korlátozzák az internetet, illetve mobilhasználatot, ellenőrzik és figyelik az itt élők mindennapjait, így biztosítva a „békét” és a „rendet”.

Emília nagyapja csendes lázadóként nem hódol be ezen előírásoknak; titokban okostelefont használ, és sokáig nem áll kötélnek, hogy eladja szeretett, ámde roskadozó családi házát, és beköltözzön Győzelembánya egyik uniformizált lakásába.

Ám, amikor Emília nagymamája meghal, nagyapja úgy dönt, hogy itt az idő, hogy eladják a házat. A majdani költözés előkészületei közben Emília a telken található kisházban, amely édesanyja „nyári lakja” volt, egy különös rajzot talál, amely legnagyobb döbbenetére őt, saját magát ábrázolja. A lány legjobb, és egyben egyetlen barátjával Mitekkel a rejtély nyomába ered, és élete legkülönösebb kalandjába keveredik, amely szó szerint túlmutat a tér és az idő korlátain….

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_6.jpgIzgalmas, fordulatos, elgondolkodtató történet a szeretet és az összefogás erejéről, az egyéni szabadság és döntés fontosságáról, valamint az időutazás lehetséges mivoltáról.

Ajánlott korosztály: 14 éves kortól mindenkinek, akik hisznek abban, hogy igenis léteznek párhuzamos univerzumok

KÉRDÉS: Hogy hangzik Győzelembánya egyik legfontosabb jelmondata?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr8118428663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása