Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Robin Stevens: Halálos tűzijáték

2024/07/26. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

Daisy Wells és Hazel Wong a jó hírnévnek örvendő Deepdean Leányiskola 14 éves növendékei az 1930-as évek közepén. Felületes szemlélő nem is gondolná, hogy a két iskolai egyenruhában feszítő, szorgalmas, okos, iparkodó úrilány szinte mágnesként vonzza bajt, és folyton-folyvást különös bűntényekbe keveredik.

Akik már olvasták előző kalandjaikat (https://kuckokonyvtar.blog.hu/tags/Robin_Stevens), azoknak nem újdonság, hogy a Wells és Wong Nyomozóirodának köszönhetően megtudhattuk, ki ölte meg az egyik tanárukat, ki végzett Daisy szüleinek a villájában az egyik vakációra odaérkező vendéggel, és még a híres-nevezetes Orient Expresszen is sikerült pontot tenniük egy gyilkossági ügy végére. 

stevens_3.jpgEz pestiesen szólva sem semmi, ráadásul mindezt - mármint a nyomozást - teljes titokban végzik, mert hát ki hinne két iskolás kislánynak?!

Az izgalomra és nyomozásra vágyóknak most sem kell csalódniuk, ugyanis ebben a részben az iskola új diákvezérét holtan találják, miután véget ér az Örömtüzek Éjszakája tiszteletére rendezett tűzijáték. Az iskola vezetősége úgy gondolja, hogy baleset történt, de Daisy és Hazel miután megvizsgálják a nyomokat, úgy sejtik, hogy szó sincs itt balesetről, itt bizony GYILKOSSÁG TÖRTÉNT.

De vajon ki végzett Elizabeth Hurst-tel? Indítéka sokaknak lehetett, hiszen az áldozat rettegésben tartotta az egész iskolát, finoman szólva sem örvendett nagy népszerűségnek. Lehetősége azonban csak öt embernek lehetett, akik akkor ott voltak Elizabeth közelében, ezek pedig nem mások, mint a néhai diákvezér barátai: a prefektusok. 

Izgalmas versenyfutás indul az idővel, hiszen a gyilkos ott van az iskola falai között, és ki tudja, hogyha egyszer ölt, akkor lehet, hogy újra le fog csapni, ha valaki az útjába áll….

Rejtély, izgalom, kaland, egyszerűen kihagyhatatlan, letehetetlen.

Ajánlott korosztály: 12 éves kortól 120 éves korig

KÉRDÉS: Ki az, aki Elizabeth halála után elkezdi terjeszteni a titkait?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr3818450959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása