Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Király Anikó: A balatoni sellő

2024/08/22. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

balatoni_sello.jpgTörténetünk az egyre jobban elszegényedő, ámde előkelő Kassay család költözésével veszi kezdetét. „Köszönhetően” a gróf úr olthatatlan kártya és lóverseny szenvedélyének a család kénytelen-kelletlen elhagyni kényszerül budapesti otthonukat, és Balatonfüredre költöznek, az elhunyt apai nagyszülők Rózsalak nevű villájába. 

A Kassay család legifjabb tagja az örökké kalandra éhes, szókimondó, bátor és cserfes Szofi úgy tekint erre, mint élete egyik nagy kalandjára, hiszen imádta életvidám, szórakoztató nagyszüleit, és természetesen a balatonfüredi otthonukat is.

Csak azt fájlalja, hogy a költözés során otthagyta -  jóllehet nem teljesen önszántából - imádott nagyapjától örökölt iránytűjét a budapesti Kassay-villában. (Itt szeretném megjegyezni, hogy senki ne aggódjon, az iránytű nem sokáig marad ott a Kassay-villában, de hogy mi lesz a további sorsa, azt nem árulom el, na jó, csak annyit, hogy nagyon fontos szerepe lesz a történetben😊)

De most, térjünk vissza a Kassay-családhoz és a költözéshez. Szóval a grófi családot egy rossz állapotban lévő elhanyagolt villa fogadja, amelyet megpróbálnak úgy-ahogy lakhatóvá tenni, hogy lehetőség szerint a külvilág ne tudja meg, hogy milyen szörnyű anyagi helyzetben is vannak. Szofi édesanyja, a pénzsóvár grófné szerint a család egyetlen mentsvára, ha idősebbik lánya, a gyönyörű Aliz olyan gazdag férjet talál magának, aki megmentheti a Kassay-családot a teljes anyagi csődtől. A „férjfogásra” a legjobb alkalom a közelgő Anna-bál, ahol a legszebb lány viselheti majd a Balaton Jégszíve nevű gyönyörű gyémánt nyakéket. 

De erre a nyakékre másnak is fáj a foga, aki semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze. Ha kell, még a balatoni sellőt is „életre hívja”, ezzel tartva rettegésben a környékbelieket.

Azzal azonban nem számol, hogy Kassay Szofi nyomozni kezd a sellő után egy helybéli barátjával, és nyomozása közben meglepő felfedezéseket tesz nemcsak a sellővel, hanem a saját családja történetével kapcsolatban is, amely az egész későbbi életére döntő fontossággal bír majd.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_6.jpgKaland-kaland hátán, izgalom, humor, bonyodalom, barátság, szerelem, mindez megtalálható ebben a remek, lendületes stílusban megírt történetben, amelyben a híres írófejedelem, Jókai alakja is felidéződik. 

Ajánlott korosztály 12 éves kortól mindenkinek, akik hisznek a szeretet és a hűség mindent legyőző erejében.

KÉRDÉS: Mit használ fegyverként Jókai Mór?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr9318465929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása