Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Andreas H. Schmachtl: Snöfrid Virágvölgyből (Északfölde teljesen hihetetlen megmentése)

2024/05/09. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

schachti.jpgTörténetünk főhősére és egyben címszereplőjére, a derék Snöfridre nem mindennapi kalandok várnak. De még mielőtt ebbe belevágnánk, ismerjük meg Snöfridet, aki nem más, mint egy snöfrid.

Ahogy a könyvben is írják, ezek a lények olyan hihetetlenül ritkák, hogy aligha találkoztak egy másik snöfriddel, és ezért általában a snöfridek az egyszerűség kedvéért így is nevezik magukat.

De hagyjuk is a csudába a névelemzést; Snöfrid leginkább egy kedves, kissé pocakos mormotára emlékeztet. Imádja a zabkását, az otthonos kis üregét, a virágvölgyi békét és a nyugalmat.

De ennek a nagy békének és nyugalomnak egyszer csak vége szakad, amikor egy késői órán három kis tündéremberke kopog be hozzá, és elmesélik neki, hogy elrabolták a hercegnőjüket, és egyedül csak Snöfrid képes arra, hogy megmentse a lányt.

Jóllehet derék Snöfridünk első, illetve második ránézésre sem egy tipikus hős alkat, de végül rááll a dologra, és ezzel kezdetét veszi életének leghihetetlenebb kalandja.

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_6.jpgTarts vele, és kísérd el a kalandos útján. Varázslatos lények (a teljesség igénye nélkül: trollok, pödrencsek, gyökéremberkék) egész hada, izgalmak, veszélyek egész sora vár Rád ebben a sok-sok humorral megfűszerezett történetben, amelyet a szerző saját bájos illusztráció tarkítanak.

Ajánlott korosztály 5 éves kortól mindenkinek, aki nem riad meg egy „kis” kalandtól

KÉRDÉS: Mi a fogadó neve, ahol Snöfridék megszállnak?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr618397995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása