Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok

2024/01/31. - írta: Ildikó_2

egri_var.jpgSzereted az igazi kalandos történeteket? Ha igen, akkor fogd kézbe ezt a könyvet, nem fogsz csalódni!

A felvidéki srácot, Petit egyedül neveli édesanyja. A nyeszlett, gátlásos, könyveket szerető kamasz állandó zaklatások céltáblája. Több mint tíz éve nem látott keresztanyja elhívja a nyári szünetre Egerbe. Édesanyja eleinte nem akarja elengedni, de végül belemegy, hogy majdnem két hónapot távol töltsön a fia.

Kerékpárral barangol Peti az egri utcákon, kedvenc helye a Vár és a Gárdonyi-ház. A Várban összeismerkedik a „Kapitány Úr”-ral, aki lelkes csapatával a Végvári Vigasságokra készülődik. Na és persze „Dobó István” unokahúgával, aki szintén könyvmoly. Tünde megosztja a fiúval a híres városi legendát: létezik valahol egy elrejtett Gárdonyi-kézirat, az Egri csillagok egy alternatív változata. Állítólag egy idős antikvárius őrzi a titkot.

Nosza, a gyerekek lelkesen belevetik magukat a kincskeresésbe: eljutnak Gizi nénihez, Róbert Károly bácsi özvegyéhez, de ő nem tud semmiféle ismeretlen Gárdonyi műről, szerinte az egész csak egy kitaláció. A fiatalok elkísérik a nénit a temetőbe, Karcsi bácsi sírjához. És ezzel veszi kezdetét a nagy kaland…

Az elveszett regény utáni nyomozás közben megismerjük Eger nevezetességeit, ismert és kevésbé ismert épületeit, valamikori lakóit. Természetesen nem lesz hiány jó fiúkban és rossz fiúkban, izgalmakban, romantikában sem!

Kihívás Kérdés: Mi a Kapitány úr keresztneve?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr4518314939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása