Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Marc-Uwe Kling: A nap, amikor apa egy kényes témáról akart beszélgetni

2023/12/01. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

A szerző előző könyveiből jól ismert család ismét visszatér. Ahogy azt már megszokhattuk, most sem megy semmi úgy, ahogy azt eltervezték. De mit is várhatunk egy olyan családtól, ahol a Nagymama egy mozdulattal tönkretette az egész internetet (https://kuckokonyvtar.blog.hu/2022/05/17/drezdai_turotorta_liszt_nelkul), a Nagypapa pedig a vízforralót, és ezzel együtt szinte az egész lakást is?! (https://kuckokonyvtar.blog.hu/2023/08/10/marc-uwe_kling_a_nap_amikor_nagypapa_tonkretette_a_vizforralot).kling.jpg

Most nem a nagyszülők keverednek igazán kellemetlen szituációba, hanem Apa, aki úgy gondolja, hogy egy kényes témáról szeretne beszélni legidősebb lányával, a 17 éves Lujzával, mielőtt az elmenne a barátjával sátorozni. És hogy mi is a kényes téma? Nos, ez nem lehet más, mint a testi szerelem. 

Az, hogy erről beszélni kell, nem is lehet vita tárgya. Viszont abban biztos vagyok, hogy Lujza apukája sem úgy tervezte a beszélgetést, ahogy az végül is megtörtént.

Mert hát ugye a kényes témáról való beszélgetésbe egyre többen kapcsolódnak be, és - leginkább - hívatlanul. Megjelennek Lujza kisebb testvérei, Anya, természetesen Nagymama és Nagypapa, valamint még a szomszéd is Ahogy Lujza gúnyosan meg is jegyzi, még jó, hogy az egyre kínosabbá - és tegyük hozzá, viccesebbé - váló beszélgetésen nem vesz részt a templom papja, az iskola igazgatója és az autóvezetés oktatója

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_5.jpgMindenesetre, ha a szereplők nem is mindig érzik úgy, de mi, olvasók egy fergeteges humorú, ugyanakkor informatív felvilágosító beszélgetésnek lehetünk szem- és fültanúi.

Ajánlott korosztály minden olyan szülőnek, aki úgy gondolja, hogy eljött az idő, hogy beszéljen a gyerekével erről a kényes témáról

KÉRDÉS: Mi derül ki – Anya legnagyobb meglepetésére - Ilze néniről?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr3718270869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása