Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Drezdai túrótorta liszt nélkül

2022/05/17. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

drezdai_6.jpg

 

A klasszikus drezdai túrós süteménynek ezúttal egy kicsit újragondolt, liszt nélküli verzióját szeretném bemutatni. Egyszerűen mennyei, ahogyan a finom túrós alapot körülöleli a kellemesen édes vaníliás sült krém. Kissé ugyan időigényes az elkészítése, de higgyék el megéri!

 

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformáho

A sütemény alapjához a túrós részhez:

  • 75 dkg túró
  • 17 dkg cukor, vagy nyírfacukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tojás

A tojásos, krémes részhez:

  • 4 db tojás (ezeket majd szét kell választani)
  • 10 dkg cukor vagy nyírfacukor
  • 375 ml tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:drezdai_5.jpg

A tojást, a cukrot, a pudingport és a túrót alaposan keverjük össze, majd öntsük a sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ez lesz a tortánk alapja, erre kerül majd rá a vaníliás, tojásos krém. Ehhez első lépésként verjünk kemény habbá négy darab tojásfehérjét, amelyhez adjunk hozzá  3 dkg cukrot.

Vegyünk elő egy edényt, és 100 ml tejben keverjük el a csomag vaníliás pudingport, adjunk hozzá négy tojássárgát és 7 dkg cukrot. A maradék tejet (275 ml) forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a pudingporos, tejes tojássárgát, majd tegyük vissza a tűzre, és főzzük fel puding sűrűségűre. Majd vegyük le a tűzről, adjunk hozzá 10 dkg vajat és a tojásfehérje habot. Ezt a masszát kanalazzuk rá a túrós részhez a tortaformában és simítsuk el rajta. 

160-180 fokon kb. 60-70 percig szükséges sütni (a sütési idő, sütőfüggő). Miután kihűlt a torta, tegyük hűtőszekrénybe, és majd úgy tálaljuk. 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

drezdai_7.jpgAz ilyen békebeli süteményekre szoktam azt mondani, hogy ilyet mindig a nagymamák szoktak csinálni, akiknek mindig van idejük arra, hogy meglepjék az arra járó családtagjaikat valami igazán finom csemegével. De a mai felgyorsult világban még ez is megváltozott, egyre kevesebb az emberek ideje egymásra, mindenki folyton a neten lóg és a telefonját nyomogatja. Vajon mi történik akkor, ha hirtelen ez megszűnik? Megtudhatjátok, ha elolvassátok Marc-Uwe Kling: A nap, amikor a nagymama tönkretette az internetet című humoros, de ugyanakkor elgondolkodtató könyvét, amelyet jó szívvel ajánlok a család apraja-nagyjának egyaránt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr5917833017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása