Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Emily J. Taylor: Hotel Magnifique

2023/06/13. - írta: KapuZs

taylor.jpgÜdvözöllek Téged az Hotel Magnifique-ben (ejtsd: otel Manyifik), ebben a káprázatos szállodában, ahol suminaire-k, vagyis igazi varázslók gondoskodnak a szórakozásodról. Olyan látvány-, illat- és ízélményekkel gazdagodhatsz, amit soha, sehol másutt nem tapasztalhatsz meg. Ráadásul ez a szálló időről-időre helyet változtat, és így a világot is beutazhatod, még csak ki sem kell lépned a kapun, hogy Máshol találd magad. Ezt ígéri vendégeinek a hotel, ahová – természetesen – kisebb vagyonba kerül a bekerülés.

Azt azonban még el kell árulnom, hogy – bármennyit fizetnek is – a vendégek, a távozás után már nem fognak emlékezni az átélt élményekre; az alkalmazottak szerződésében viszont az áll, hogy az állásért cserébe vállalják emlékeik elvesztését. És nemcsak ők nem fognak emlékezni, de szeretteik és ismerőseik is el fognak feledkeznek róluk abban a pillanatban, amint aláírják a mágikus iratot egy különleges tintával.

A szállóban valamennyi suminaire egy-egy mágikus tárgy: artefact segítségével bűvöli el a vendégeket, vagy fegyelmezi az alkalmazottakat. Ahogy sejthetitek is, az a bizonyos tinta is egy artefact, amit a magiszter, Alastair használ. Keresi is ezeket a tárgyakat szerte a világban. Bárhol is járnak, begyűjti az ott találhatókat, mert – ahogyan állítja - a mágia a szállón belül nem veszélyes, és azzal, hogy összeszedi ezeket, az emberiség hasznára tesz.

Történetünk két fiatal hősnője: Jana és Zosa egyáltalán nem gazdag; ők éppen hogy dolgozni jelentkeznek ide, mivel nagyon szeretnének hazautazni, de jelenlegi munkájukkal aligha keresnének annyit, ami elég lenne az útra. Zosa, a fiatalabb gyönyörűen énekel, így azonnal felveszik vendégszórakoztatónak, de Janának kicsit nehezebb a dolga, ám némi bonyodalom után ő is felveheti a szobalányok egyenruháját. A két testvért azonban elszakítják egymástól, és Jana csak nagy nehézségek árán láthatja Zosát néhány pillanatra előadás közben. Ám miután az befejeződik, húga madárrá változik, és egy kalitkában viszik ki nap nap után a színpadról.

Jana megtapasztalja, hogy a szállodai munka korántsem olyan kellemes, mint azt ígérték, a legkisebb vétségért is büntetés jár, és a vécépucolás egyáltalán nem a legrosszabb! Egyre több sötét titkot derít ki, és egyre inkább menekülni szeretne innen. A lányra valamiért nem hat a szerződés varázsa, nem veszíti el az emlékeit, így a vágyakozást sem otthona iránt, de lehetetlennek tűnik, hogy húgával együtt elhagyhassa a hotelt, ami lassan kegyetlen börtönné válik számukra.

Szerencsére a suminaire-ek között néhány szövetségesre – mondhatnám, barátra – is talál: Belre, a kulcsmesterre, aki a szálló állandó „költözéséért” felel, és Béatrice-re, az ezermesterre. De talán a többiek között is akadnak olyanok, akik nem annyira ellenségesek, mint azt kezdetben gondolta… Hihetetlen és veszélyes kaland veszi kezdetét, amikor Jana elhatározza, hogy lerántja a leplet a titkokról, és beteljesíti a hazatérés iránti vágyát.

Vajon sikerül ennek az okos és bátor lánynak elérni a célját? Vajon a Magiszter tényleg a világot szeretné megóvni az artefactok ártó hatásától? És vajon Jana miért nem veszíti el emlékeit?

Gyere el Te is az Hotel Magnifique-be, utazd be a világot, tapasztald meg a varázslatot! De még ennél is többet kínál a szerző: egy rendkívül izgalmas és feszültséggel teli olvasmányélményt!

Ajánlom 15 éves kortól mindenkinek, aki nem fél a mágiától és szereti a borzongást

KÉRDÉS: Mi Alastair féltve őrzött titka?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr3418143274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása