Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Andrássy László: Manómesék

2023/03/14. - írta: Ildikó_2

Egy csodaszép rajzokkal illusztrált kis mesekötetet ajánlok most Nektek. A mesékben manók a főhősök, akik minden fejezetben egy bajba jutott állaton segítenek. manomesek-andrassy-laszlo-81867.jpg

Öt kis manó él az elhagyatott gyümölcsöskertben, az öreg diófa tövében, egy ládikóban. Nyugodtan tengetik mindennapjaikat, de egyszer csak komoly probléma merül fel: fogytán a tűzifa. A hó viszont nem akar elállni, lassan belepi az egész manólakot. Kénytelenek elindulni a kertben a körtefához, hiszen ott helyezték el a tartalék fát. Manómércével mérve messze van ám az a farakás! Végül sikerül, indulnak visszafelé, akkor viszont felfigyelnek egy kétségbeesett mókusra, aki egy gödörből nem tud kimenekülni. Nosza, összedugja fejét az öt kis manó, hogyan segítsenek a kis rágcsálón…

A második mesében egy bajba jutott kiskutyának kell segíteniük: szegény Kópé a gyümölcsösben rekedt, mivel a szél becsapta a kertkaput. Így nem tud hazamenni, és a manók segítségét kéri. A manók pedig Csiriphez fordulnak, aki a csőrébe kapva a kötelet, hurkot tud a kilincsre tenni.

A harmadik mesében pedig a nagy tavaszi esőzések miatt bajba jutott Pocok Palkónak kell segíteni, hiszen házát elönti a víz. Egér Ernő kétségbeesve kéri a manókat, mentsék meg barátját. Megpróbáltatások közepette végül minden jóra fordul, sikerül Palkót megmenteni és mindannyian kifáradva a napi izgalmak hatása alatt, Ernőnél hajtják álomra fejüket.

Kihívás Kérdés: Hol él Csirip Csongor?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6118071184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása