A sütemény karakterét a fahéj, gyömbér és a szegfűszeg határozza meg, melynek köszönhetően ez egy igazi klasszikus téli, egészséges és könnyen elkészíthető csemege, amelyhez már csak egy csésze forrón gőzölgő tea, kávé vagy forró csokoládé szükségeltetik.
Hozzávalók:
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg kókuszreszelék
- 6-8 dkg eritrit/nyírfacukor
- 1/3 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. őrölt fahéj
- ½ tk. őrölt gyömbér
- ½ tk. őrölt szegfűszeg
- 3 tojás
- 15 dkg magozott datolya
- 0,5 dl víz
- 1-2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A hozzávalókat a tojások és az eritrit/nyírfacukor kivételével egy késes aprítóba tesszük. Majd ezután az aprítógépből kikanalazott masszához hozzátesszük az eritrittel elkevert tojásokat. Az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Ne feledjük, a sütési idő mindig sütőfüggő. Ha kissé kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Úgy gondoltam, hogy egy ilyen fűszeres süteményhez egy igazi fűszeres mese is dukál. Ezért ajánlom sok szeretettel a figyelmetekbe Szabó T. Anna: Fűszermadár című meseregényét, amelyben bátor hőseinknek (Csillámvölgy lakóinak) - hogy megmentsék a Napot - el kell készíteniük a varázslatos százfűszerszószt.
Vajon sikerül nekik? Ha kíváncsi vagy a válaszra, feltétlen olvasd el a könyvet; így nemcsak rengeteg fűszert és különleges ételalapanyagot ismerhetsz meg, de izgalmas kalandokat is átélhetsz, melyek során meggyőződhetsz az igaz barátság és összetartozás mindent legyőző erejéről is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.