Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Benedek Szabolcs: A fehér ruhás lány

2022/12/28. - írta: Ildikó_2

A szerző első kamaszoknak szóló regénye. benedek_szabolcs_a_feher_ruhas_lany_egyutt.jpg

A budapesti testvérpár, Laura és Bence egy régi pesti gangos házban élnek a szüleikkel. Időről időre egy különös, kissé elmosódó női alakra lesznek figyelmesek. A fiatal lány hosszú, fehér ruhát, kalapot visel és napernyőt hord magánál. A felnőttek persze nem akarják elhinni, hogy az ő lakásukban egy szellem él, aki valamiért ezen a világon ragadt. Leginkább barátnőjük nagymamája hisz nekik. Dóri és a családja felettük laknak. A család kis házi kedvencei Mazsola és Dió, a két tengerimalac, akiket időnként a srácok a parkba visznek le friss füvet legelészni.  A nagyi állítja, hogy ő is látott már a házban nem evilági alakot.

A két gyerek összebarátkozik a lakásukban időnként feltűnő ifjú hölggyel. Megtudják, hogy Flórának hívják. Mindig szomorúnak látják, és folyton az ablakon kémlel kifelé. Kiderül számukra, hogy Flóra vőlegénye, Mihály elutazott annak idején az olasz frontra és Flóra nem tud róla semmit. Sok mindent megtudnak a lánytól: az ő lakásukban lakott egy gazdag családnál, a gyermekek nevelőnőjeként. A társasház földszintjén lévő kínai üzlet anno kávéház volt, ide járt a munkaadója is, sokszor órákat töltve el egy-egy kávé mellett és beszélgetve másokkal. Azt is megtudják, leginkább konflissal és fiákerrel, na meg villamossal közlekedtek az emberek és a „Bajcsy”-t Vilmos császár útnak nevezték.

A két gyerek a parkban megismerkedik Danival - aki Dánielt, a nyusziját sétáltatja -, a történésszel, aki pontosan ezt a korszakot kutatja és erről ír könyvet: az I. világháború végéről, a forradalmak és a spanyolnátha időszakáról. Ügyesen ráveszik Danit, próbálja meg kideríteni, mi történhetett a házi kísértetük vőlegényével.

Kíváncsi vagy, mi lesz a kutatás eredménye? Mi történt Szarka Mihállyal? És persze Flórával? Érdekel, hogy éltek az emberek a 100 évvel ezelőtti Budapesten?

Fogd kézbe a könyvet, nem fogod megbánni!

Kihívás Kérdés: Melyik híres korabeli kávéházat nevezi meg konkrétan Flóra?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr9018002252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása