Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Ben Miller: Amikor megmentettem a karácsonyt

2022/12/12. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

A világon - gondolom - számtalan gyereket foglalkoztat, hogy ki hozza a karácsonyi ajándékot? Hogy fér bele a kéménybe? Mit csinál akkor, ha nincs kémény? Hogyan tudja egyetlen éjszaka leforgása alatt kézbesíteni az összes ajándékot a világ minden tájára?

miller.jpgTörténetünk főhősének, Jacksonnak megadatik, hogy mindezt (és ezenkívül még sok mindent) megtudjon Karácsony apóról, és ráadásul mindezt magától Karácsony apótól tudhatja meg.

Ugyanis a kisfiú elhatározza, hogy ő bizony kilesi az ajándékok hozóját, de terve olyannyira jól sikerül, hogy szegény Karácsony apó nagy meglepetésében kificamítja a bokáját, így kénytelen-kelletlen elfogadja a bűnbánó Jackson ajánlatát, mely szerint a fiú segít majd az ajándékok kézbesítésében. 

Ezen a csodás éjszakán Jackson felteszi a - szerintem sokunk számára rettentően izgalmas - kérdést: hogy kezdődött ez az egész, és mi Karácsony apó igaz története?

Légy Te is kísérője Karácsony apónak és Jacksonnak, légy szemtanúja a karácsonyi ajándékok varázslattal teli kiosztásának, légy részese ennek a nem mindennapi történetnek, amelyből megtudhatod, hogy hogyan vált az Északi-sark közelében élő zsugori, fösvény Karácsony Torvilból Karácsony apó.

A regény Charles Dickens klasszikusának A karácsonyi éneknek újra, illetve tovább gondolása. A gyönyörűen illusztrált kötet és a csodás történet elengedhetetlen része az ünnepi időszaknak, amelyből megtudhatjuk Karácsony apó legnagyobb titkát is, mely szerint:

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_3.jpg„Ajándékot kapni csodálatos. Egy idő után az öröm mégis elillan, és az ember azon kapja magát, hogy megint valami újdonságra vágyik. De amikor titokban megajándékozol valakit….nos az abból fakadó öröm sosem kopik meg. Örökre velünk marad

Ajánlott korosztály 7-8 éves kortól mindenkinek, aki nem tartja humbugnak a karácsonyt.

KÉRDÉS: Kitől kapja Torvil a Karácsony vezetéknevet?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr2317997742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása