Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Aszalt gyümölcsös sült túrókocka gluténmentesen

2022/11/16. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

sult_turokocka_3.jpgIsmét egy gyorsan elő-, illetve elkészíthető édességet ajánlok figyelmetekbe. A finom vaníliás, citromtól illatozó túró és a benne megbúvó finom, édes aszalt gyümölcsök teszik ezt a receptet igazán ellenállhatatlanná. 

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez

  • 4 db tojás
  • 15 dkg eritrit/vagy nyírfacukor/vagy cukor (aki igazán édesszájú, az tehet bele 20 dkg-ot is)
  • 1 kg szitán áttört túró (de nem is kell az áttöréssel bajlódni, ma már nagyon finom krémes állagú túrók is kaphatók, áttörni csak akkor szükséges, ha rögös túrót veszünk)
  • 18 dkg vaj vagy margarin olvasztva
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kk. vanília
  • 15 dkg aszalt gyümölcs felkockázva (szilva, barack vegyesen, de egy féléből is kiváló lesz a sütemény)

Elkészítés:

Az egész tojást a nyírfacukorral/eritrittel/cukorral összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a fenti hozzávalók mindegyikét. Majd a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és egyenletesre simítjuk. sult_turokocka_4.jpgElőmelegített sütőben kb 170-180 fokon kb 45-50 percig sütjük. Ne feledjük, a sütési idő mindig sütőfüggő. Ne ijedjünk meg, ha a közepe kicsit még lágyan remegős, éppen ilyennek kell lennie. Kihűtjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük, úgy a legfinomabb.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

sult_turokocka_5jpg.jpgEzt a süteményt gyerekjáték elkészíteni. Apropó gyerek+játék, milyen szerencse, hogy létezik olyan szakácskönyv, amelyben a könnyen elkészíthető receptek mellett böngészők is várnak Rátok. Keresd meg az elgurult csokis kekszeket, illetve az eltűnt palacsintákat, találd meg az összes bögre forró csokoládét. Böngészés mellett, közben vagy után pedig készítsétek el a könyvben található recepteket, mint például a fehér csokis, málnás palacsintát,  a kókuszos-csokis cakepop-ot vagy a hóemberkekszet. Aki szereti a sütést és a játékot is, azoknak igazi telitalálat Stahl Judit: Keresd a csokit! című könyve, amelyet Baranyai(b) András illusztráció tesznek még teljesebbé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr617979956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása