Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Goldberg Emília: Vácz Irénnek vége

2022/11/09. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

A hatodikos Konrád Eszter élete valóságos rémálom az iskolában. Az osztálytársai folyton szekálják, hol a szemüvege miatt, hol pedig telt testalkata miatt gúnyolják. Ráadásul nem elég, hogy folyton ki van téve az osztálytársai gyakori piszkálódásának, a bajokat még csak tetézi, hogy osztályfőnöke nem más, mint az iskola rettegett matektanára, Vácz Irén, akinek egyik  kedvenc szórakozása, hogy folyamatosan megszégyeníti Esztert az osztály előtt. 

goldberg.jpgMivel a lány szülei válófélben vannak, így Eszter nem igazán tud a szüleivel ezekről a problémáiról beszélni. Talán a nagymamája, Gitta  az egyetlen, akivel igazán szót ért, feltéve, ha a nagyi éppen nem brazil szappanoperát néz, vagy  nem süt ipari mennyiségben süteményt.

A végsőkig elkeseredett Eszter maga sem gondolja, hogy a legváratlanabb helyen (nevezetesen az iskola tetején) fogja megtalálni a segítőjét egy nem mindennapi fazon személyében. Hogy miért mondtam, hogy fazon? Nos azért, mert azt nem mondhattam, hogy ember, ugyanis Eszter segítője nem más lesz, mint egy MAGNUS NEVŰ SZELLEM, akit természetesen csak a lány lát és hall.

Magnus egyfajta védőangyal, háziszellem, de abból is egy igen különleges és egyedi példány. Imádja a süteményt, előszeretettel tesz idegesítő megjegyzéseket, horkol, és folyton álmos, szóval finoman szólva nem pont az a segítség, amire Eszter számított. De bármilyen is fura háziszellem Magnus az biztos, hogy ettől a találkozástól a lány élete gyökeresen megváltozik….

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_kicsi_3.jpgHa kíváncsi vagy, hogy mi történik Eszterrel - köszönhetően Magnus hathatós közreműködésének - az iskolában; ha szeretnéd tudni, hogy vajon sikerül-e neki megváltoztatni az osztálytársai illetve az osztályfőnöke viselkedését, akkor feltétlen olvasd el ezt  a remek stílusban megírt, olvasmányos, humoros elemekben bővelkedő, ugyanakkor rendkívül elgondolkodtató regényt, amely egy nagyon fontos és sajnos sokakat érintő problémára: az iskolai zaklatásra, a bullying-re hívja fel a figyelmet.

Ajánlott korosztály 10-12 éves kortól 120 éves korig

KÉRDÉS: Mi az a két szó, amit Eszternek javasol Magnus, hogy mondja ki, amikor piszkálják az osztálytársai?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr4617970470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása