Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Berkeiné T. Petra: Különleges barátok

2022/10/26. - írta: Ildikó_2

Olívia karácsonya, Zoárd lovagol

berkeine_t_petra.jpgSokszor halljuk mostanában, mennyire fontos az elfogadás, a nyitottság, a tolerancia, a másság tisztelete.

Kedves Szülők! Kedves Óvó nénik! Berkeiné T. Petra Különleges barátok című sorozatának két kötetét ajánlom felolvasásra. Az érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni, kell, hogy beszéljünk róla: ez a kislány a homokozóban, miért nem tud járni; az a kisfiú miért nem beszél, pedig már elég nagy.

Az egyik kedves történetet mesélve megismerjük Olíviát, aki egy ritka genetikai rendellenességgel született, így 4 évesen még nem tud beszélni és járni. A család közösen várja a karácsonyt, a nagyszülőknél körbeülik az ünnepi asztalt. Az unokatesó, Zorka Olívia mellett foglal helyet, aki rettentő izgatott az ajándékok miatt. Olívia tavaly félt a csomagolópapírtól, így idén tasakban hozza a Jézuska az ajándékot. A desszert elfogyasztása után a kislány már fáradt, sírdogál, a szülők tudják, eljött a búcsúzás ideje.

Zoárd Down-szindrómával született. Ő és testvérei izgatottan készülődnek, lovagolni mennek. Martin segít az öccsének felvenni a védőfelszerelést. Ő már elég nagy, így egyedül is lovagolhat, Zoárd mögé felül az édesanyja. Martin meghallja, az ő kisöccséről beszélgetnek a gyerekek: vajon miért nem tudja megjegyezni, mit mond egy boci. Elszomorodik, amiért a gyerekek ezt mondják az ő testvéréről. Végül elmeséli a szüleinek, mit hallott: egyikőjük kistesója kisebb, mint Zoárd, mégis tudja utánozni az állatokat. Az apuka elmagyarázza, Zoárdnak több idő kell megtanulni valamit, legközelebb mondja ezt el a gyerekeknek is. Martin elhatározza, segít az öccsének tanulni.

Melyik állat hangját tanítja meg először Martin Zoárdnak?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr5017962308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása