Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Linda Chapman: Egy csipetnyi titok

2021/06/09. - írta: Ildikó_2

Jóbarátok Sütibolt 2.

egy_csipetnyi_titok.jpgIsmét találkozunk Hannah-val és új barátnőivel. Amennyire tartott az új iskolától a kislány, olyan jól beilleszkedett az új osztályba. Persze ehhez kellettek az újonnan megismert barátnők is: Misha, Alice, Lara és Mia.

Édesanyja péksége remekül beindult, egyre inkább híre megy a boltnak, egyre több az új vevő. Köztük van egy 12 éves teniszező, kissé mogorva fiú, George és az édesanyja Sarah. Hannah nem érti, miért olyan rosszkedvű mindig a srác, hiszen sikeres és tehetséges a sportban. Összebarátkoznak és kiderül: George már unja a teniszt, az állandó korán kelést, az edzéseket és a versenyeket. Már mással szeretne foglalkozni, a zene érdekli, de képtelen elmondani az édesanyjának, fél, hogy csalódást okozna, ha bevallaná. Hannah próbálja meggyőzni őt arról, hogy legyen őszinte.

Hannah-t egyre jobban aggasztja és idegesíti Mia viselkedése. Nem érti a barátnőjét, mintha nem is önmaga lenne; még képes azt is állítani, hogy uncsi a sütőszakkör, holott a sütés a kedvenc időtöltése, akárcsak Hannah-nak. Mindenáron azt szeretné, hogy Misháék befogadják. De tényleg mindenáron? Adjuk fel a saját személyiségünket, csak hogy elfogadjanak? Mit gondoltok erről?

Kihívás Kérdés: Miről ír cikket Hannah és Mia? 

Íme, ismét itt a könyvből a lányok egyik kedvenc receptje, amit a KuckóKönyvtár egyik cukrásza, Cili elkészített: az előírt mennyiségeket megtartva sütötte meg a kekszeket Cili, szerinte így meglehetősen édes. Aki nem szeretné, hogy túlságosan édes legyen, nyugodtan csökkentse a cukor mennyiségét!

Mia és Hannah csokibogyós-karamellás keksze

Hozzávalók:hozzavalok_1.jpg

  • 200 g sima liszt
  • ½ tk finomszemcsés só
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 120 g szobahőmérsékletű vaj
  • 115 g kristálycukor
  • 50 g barna nádcukor
  • 1 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 150 g tej- és/vagy keserűcsokoládé, durvára darabolva
  • 100 g tejkaramella, durvára darabolva (a karamella kihagyható – ez esetben a csokoládé mennyiségét 210 grammra növeljük)

 Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 celsius fokra.
  2. Szitáljuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát egy tálba. 
  3. Egy másik tálban kézi mixerrel simára, levegősre keverjük a vajat a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Krémes állagúra keverjük. Folyamatos keverés mellett, fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes elegyet, míg össze nem áll lágy tésztává, majd keverjük bele egy fakanállal a feldarabolt csokoládét és karamellát. osszekeverjuk.jpg
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzünk rá kanálnyi adagokat a tésztából; ügyeljünk arra, hogy a halmok között elegendő (kb. 7 cm) hely maradjon. sutopapirra.jpg
  5. Süssük 12-14 percig, aztán hagyjuk még néhány percre a kikapcsolt sütőben, majd hűtsük ki rácson.
  6. Végül pedig – FALJUK FEL! kesz_2.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr7316587234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása