Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Zsiráf torta

2021/05/10. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

zsiraf_4.jpgA torta zsiráf mintázata a sima és a kakaós tészta elegyének köszönhető, belül pedig egy könnyed, finom, málnás-tejszínes-túrós réteg búvik meg. Egyszerű, mutatós és nagyon finom, nem lehet vele hibázni.

Hozzávalók a tésztához:

  • 16 dkg mandulaliszt (lehet hagyományos liszt is)
  • 9 dkg zabliszt (lehet hagyományos liszt is)
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg őrölt nyírfacukor/vagy porcukor
  • 4 tojás
  • 1,2 dl olaj
  • 1,25 dl málnás ivójoghurt (természetesen lehet használni más ízesítésűt is)
  • 2 tk kakaó
  • 1,75 dl málnás joghurt (természetesen lehet használni más ízesítésűt is)
  • 7-8 dkg porcukor
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

zsiraf_kozep.jpgVegyünk elő két tálat, az egyikben keverjük el a lisztet/liszteket a sütőporral, a másikban a tojást a cukorral, olajjal és joghurttal elegyítsük. Majd a nedves hozzávalókat tegyük hozzá a szárazhoz, keverjük simára a tésztát, amelynek a kétharmadát öntsük egy sütőpapírral kibélelt kb. 26 cm átmérőjű tortaformába. A megmaradt tésztához keverjük hozzá a 2 tk kakaót, és pacaszerűen egy kanállal tegyük rá a sima tésztára. Előmelegített sütőben kb 170 fokon 40-45 perc alatt süssük meg.

Majd hagyjuk hűlni a tortát. Ha kihűlt, vízszintesen félbevágjuk a tésztát. Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük, a megtisztított tortaforma keretet a tészta köré csatoljuk (ne túl szorosan, hogy rá tudjuk tenni a tetejét is).

A krémhez az ivójoghurtot a cukorral elkeverjük. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a joghurtot. A krémet a tortalapon egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a felső tortalapot. Végül a tortát kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.zsiraf_5.jpg

Nemcsak a zsiráf, hanem sok más vicces és érdekes állat a szereplője Kiss Ottó Állatos album című verseskönyvének, amelyből megtudhatjuk, hogy miért „görcsöl a hörcsög”, és hogy miért is jó, ha a parton kúszik a kígyó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6516528482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása