Szaftos, puha piskóta, pikáns lekvár, mindent átjáró és átható rumos-puncsos íz teszi különösen finommá ezt az egyszerűen elkészíthető tortát.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 15 dkg nyírfacukor/cukor
- 2 dl olaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 20 dkg mandulaliszt (lehet hagyományos liszt is)
- 15 dkg zabliszt (lehet hagyományos liszt is)
- 1 csomag sütőpor
- 5 ek rum/vagy rumaroma
- 8 ek víz
- kb. 15 dkg baracklekvár
Elkészítés:
Vegyünk elő két edényt, az egyikben a száraz (lisztek + sütőpor), a másikban a nedves hozzávalókat elegyítsük (tojás + nyírfacukor + bor + olaj. A száraz hozzávalókhoz apránként öntsük hozzá a nedveset és keverjük el, majd a masszát simítsuk el egy sütőpapírral bélelt tortaformába (kb. 20-22 cm átmérőjű) és kb. 45-55 perc alatt süssük meg 180 fokon.
Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté. A rumot keverjük el 8 ek vízzel, és mindkét lapot itassuk át vele. Az alsó lapot kenjük meg lekvárral, tegyük rá a tetejét, majd vékonyan a torta tetejét is kenjük meg lekvárral, és már tálalhatjuk is.
Jól látható, hogy néhány hozzávalóból is milyen remek sütemény készíthető otthon , de vannak olyan konyhák, ahol igazi varázslatos sütemények készülnek. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen lehet az a sütemény, amelynek többek között egy villámcsapás is az összetevője, vagy szeretnéd megtudni, hogy hogyan készül az az édesség, amelynek hatására igazat mondunk, vagy éppenséggel szerelmesek leszünk, akkor feltétlen olvasd el Kathryn Littlewood: Bliss - A varázslatos pékség titkai című regényét, amelyben a Bliss család Varázslatos Szakácskönyve körül támadnak nem mindennapi bonyodalmak…..
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.