Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Anna Woltz: Alaska

2021/01/07. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_1.jpgKépzeljük el, hogy milyen nehéz az első nap az új iskolában, új osztálytársakkal körülvéve. Ez sosem egyszerű, akkor meg pláne, ha Te magad sem vagy egyszerű eset. Pontosan ez a helyzet történetünk két főszereplőjével Sven-nel és Parker-rel. 

alaska.jpgSven külsejét tekintve sportos, jóképű, igazi vagány, ám sajnos egy szörnyű betegségben: epilepsziában szenved, amely különféle erősségű rohamok formájában a legváratlanabb helyzetekben tör rá. Betegsége miatt erősen korlátozva lesz az élete, már nem úszhat, biciklizhet, szinte semmit sem csinálhat önállóan, mert kiszámíthatatlan, hogy mikor jön a következő roham, ami akár végzetes is lehet.

 Parker csendes és visszahúzódó lány, aki állandó rettegéssel szemléli a világot, ami nem csoda, hiszen családjával egy szörnyű fegyveres rablótámadást élt át, mely erősen rányomta bélyegét későbbi életükre.

A két gyerek kezdetben egyáltalán nem szívleli egymást, de Sven új segítő kutyája, Alaska és egy közös titok révén lassan elkezdenek bízni egymásban, és talán van arra remény, hogy legyőzzék félelmeiket, és elfogadják helyzetüket, de hogy ez megtörténjen addig számtalan konfliktuson, veszélyes és kalandos helyzeteken kell túljutniuk.

Anna Woltz regényében hol Sven, hol pedig Parker szemszögéből ismerhetjük meg a történéseket, ez a váltakozó szempont igen fordulatossá, izgalmassá és érzelemgazdaggá teszi a regényt

Az írónő remekül és pontosan ábrázolja a tizenévesek világát, szókimondóan és őszintén beszél a problémáikról, valamint az őket körülvevő világ értetlenségéről és gonoszságáról is.

KÉRDÉS: Ki küldi át a videót Sven-nek a whatsapp-on keresztül?

Ajánlott korosztály 12 éves kortól fiúknak, lányoknak egyaránt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr7816374052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása