Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

J.K. Rowling: Az Ickabog

2020/12/30. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

rowling.jpgJ.K. Rowlingot, a világhírű Harry Potter sorozat szerzőjét gondolom senkinek sem kell bemutatni. Az írónő ezúttal is egy csodálatos, kalandos és igen elgondolkoztató regényt alkotott.

Történetünk a világ legboldogabb országában, Duskáldiában veszi kezdetét. Az ország híres remek borairól, ízletes sajtjairól és mennyei süteményeiről. Béke, jólét, megelégedettség és vidámság jellemzi az itt lakók életét. Az ország trónján a szőke, jóképű Félhetetlen Frédi ül, aki barátaival egész nap vadászgat és fenséges ebédeket költ el. 

annamari_kerek_fotosketcher_rajzos_feher_1.jpgA szép és gazdag országban egyetlen félelmetes és titokzatos dolog van, ami (vagy aki) nem más, mint az Ickabog. Sokak szerint csak egy legenda, egy kitalált mesebeli lény, mások szerint azonban egy igazi élő szörnyeteg, amely egyszerre hasonlatos kígyóhoz, sárkányhoz és farkashoz.

Frédi király úgy dönt, hogy kézbe veszi a dolgokat és elhatározza, hogy felkeresi az Icabogot és legyőzi. Azonban legmerészebb álmában sem gondolja, hogy a szörnyeteg valóban létezik, arra pedig végképp nem gondol senki, hogy milyen következményei lesznek ennek a „találkozásnak”…….

Rowling könyve a mese nyelvén igen komoly gondolatokat fogalmaz meg a bátorságról, hősiességről, a gonoszságról, kapzsiságról, és végül, de nem utolsósorban a szeretetről és az igazság mellett való bátor kiállásról.

KÉRDÉS: Mi a neve az árvaház vezetőjének, ahová Gréta kerül?

Ajánlott korosztály 10 éves kortól-99 éves korig fiúknak, lányoknak egyaránt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr3716364310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása