A palacsintának szinte képtelenség ellenállni; szeretjük túrósan, lekvárosan, sósan, édesen, sőt még üresen, mindenféle töltelék nélkül is.
Ezúttal egy olyan verzióját szeretném bemutatni, amely tökéletesen beilleszthető azok étrendjébe is, akik esetleg glutén és/vagy laktózérzékenyek. De érdemes kipróbálni azoknak is, akik csak szeretnének egy kis változatosságot, egy kis új ízt belecsempészni a hétköznapokba.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 12 dkg gesztenye liszt
- 1 ek. nyírfacukor (elhagyható)
- csipet só
- 2-2,5 dkg kókuszzsír felolvasztva
- 2 ek.kókusztejszín
- víz (kb 1-1,5 dl)
Elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük, sűrű palacsintatésztát kapunk, amelyet 10 percig állni hagyunk, majd kisütjük. Kb 12 darab palacsinta készül ebből a mennyiségből.
Tippek: Nagyon fontos, hogy mindig szitáljuk a tésztába a gesztenyelisztet, így biztos, hogy csomómentes lesz. Ha a tojást a hűtőből vesszük ki, akkor figyeljünk, hogy milyen sorrendbe tesszük bele a hozzávalókat, mert a felolvasztott kókuszzsír és a hideg tojás találkozása miatt „összeugrik” a tészta. Ezt úgy tudjuk elkerülni, hogy ezt a sorrendet követjük: tojás, cukor, só, kókusztejszín, átszitált gesztenyeliszt, felolvasztott kókuszzsír, víz.
A palacsinta elkészítése mellett reméljük kedvet kaptok az olvasáshoz is, a recept mellé irodalmi főfogásunk Fésűs Éva: A palacsintás király című meséje.
A meséből készült film, az alábbi linken megtekinthető: https://videa.hu/videok/film-animacio/a-palacsintas-kiraly-1973-G5mJKNzIRlMeWZYH
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.