Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Berg Judit: Őrzők 

2020/06/16. - írta: KapuZs

Reményi Annamáriától

berg.jpgEgy igazi kalandos, már-már krimiszerű történetet olvashatunk a méltán híres Berg Judittól. 

Két szálon kezd futni a cselekmény, az egyik Párizsban kezdődik, ahol Renard felügyelő - a műkincsrablások specialistája - már lassan egy évtizede hiába üldözi a Hiéna nevű rablót, aki páratlan fizikai és intellektuális erejének, valamint lenyűgöző informatikai tudásának köszönhetően eddig mindig kicsúszott a rendőrök markából. De most talán egy kis remény csillan, hogy végre el tudja kapni a hírhedt műkincstolvajt, ugyanis kap egy fülest, hogy Hiéna Budapestre készül utazni, feltehetően, hogy valami nagyszabású lopást hajtson végre. 

Ezzel egy időben Konok Ágnes, oknyomozó újságíró váratlanul eltűnik Budapesten. Lánya, a középiskolás Bora kideríti, hogy anyukája az eltűnése előtt a Mátyás-templom történetével, illetve a Szent-Koronával kapcsolatban folytatott kutatómunkát. 

A lány nem igazán bízik a rendőrség gyorsaságában és hatékonyságában, ezért a saját szakállára kezd el nyomozni legjobb barátnője és pár osztálytársa segítségével. Kapóra jön nekik, hogy egy történelem órára beadandó project-munka miatt pont a Mátyás-templom történetével kell foglalkozniuk. Bora és Renard felügyelő útjai keresztezik egymást….

Vajon el tudják kapni Hiénát? Egyáltalán milyen fontos műtárgy volt Hiéna célpontja? Mi volt a megbízója indítéka? Sikerül megtalálniuk Bora anyukáját? Mindez kiderül ebből a fordulatos, kalandos, rendkívül izgalma könyvből. A regény végén rengeteg érdekes történelmi információ található a függelékben, illetve a szójegyzékben. 

KÉRDÉS: Kinek a feladványa ez a különös mondat? Dicsőséges olvasó negyedik titka

Ajánlott korosztály 12-99 éves korig

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr5415813868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása