Kuckózd be magad a FéSZEK-be és olvass, rajzolj, fess, alkoss velünk! Könyvajánlókat és kézműves ötleteket találsz itt. Töltsd velünk hasznosan az időt!

Berg Judit: Két kis dínó Budapesten

2023/01/21. - írta: KapuZs

Ideje, hogy megismerkedjünk két kedves kis dinoszaurusszal: Trikóval, a triceratopsszal és Nyammal, a t-rexszel!

ket_kis_dino.jpgŐk bizony a zsírkrétakorból kerültek hozzánk. Azt mondjátok, hogy ilyen nincs is, hogy csak a mesében létezik? Hát éppen hogy a mesébe kísérjétek el a két kis dínót, akik – miután túlságosan kicsiknek születtek – azt szerették volna kívánni a varázserejű vulkántól, hogy nőjenek nagyobbra. De ehelyett - mivel éppen kitört a láva -, azt kiáltották: Tűnjünk innen! És eltűntek! Ám fel is bukkantak hol itt, hol ott, vagyis utazgattak térben és időben.

Még szerencse, hogy ilyen kicsik, mivel így beleférnek bármilyen zsebbe. Most éppen Matyi zsebében kalandoznak napjainkban, Büdipesten - ahogy ők mondják (és valljuk be, teljesen igazuk van, mert kedves fővárosunkban néha valóban rettentően büdös van ☺).

Matyival nagyon jól öszebarátkoznak, de ez nem is csoda, hiszen a kisfiú paleontológus (azaz őslénykutató) szeretne lenni, így sok mindent tud a dínókról. De Budapestről is, ahol együtt utazgat két kis barátjával; elmegy velük a Városligetbe, ahol megcsodálják annak nevezetességeit, de magával viszi őket az iskolába, sőt, az osztálykirándulásra is.  

Tartsatok Ti is a három baráttal, és ismerkedjetek fővárosunkkal; valamint keressétek velük együtt a vulkánt, ami teljesíti Trikó és Nyamm kívánságát!

Ajánlott korosztály 5-8 évesig

KÉRDÉS: Mitől ijed meg a Hősök terén a félelmet nem ismerő Nyamm?

ket_kis_dino_1.jpgHa szívesen bolyonganátok tovább hőseinkkel a világban és a történelemben, akkor olvassátok el Berg Judit Két kis dínó sorozatának többi kötetét is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuckokonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr3018027330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása